7ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

  • Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021 - 06:12

Δεκανέα συγγραφείς από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αμερική, τη Ρωσία, την Κύπρο, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και το Μεξικό θα συναντηθούν στο 7ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, διαβάζοντας στη γλώσσα τους και συμβάλλοντας στη σύσφιξη των σχέσεων της παγκόσμιας κοινότητας των συγγραφέων. 

Η διεξαγωγή της 1ης διοργάνωσης το 2010 έθεσε τις βάσεις για τη σύνθεση μιας πολυεθνικής λογοτεχνικής γιορτής, με μακροπρόθεσμο στόχο να καταστεί η Τήνος τόπος και προορισμός πνευματικού/καλλιτεχνικού τουρισμού.

Μέχρι και σήμερα, στο Φεστιβάλ έχουν φιλοξενηθεί 150 συγγραφείς παγκόσμιας αναγνώρισης. Το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου αποτελεί δημιούργημα του Ντίνου Σιώτη, το οποίο υποστηρίχθηκε εξαρχής από μια ομάδα νέων επιχειρηματιών του νησιού. Η ιδέα για το φεστιβάλ γεννήθηκε το 2004 και έξι χρόνια αργότερα πήρε σάρκα και οστά με τη συμμετοχή 26 συγγραφέων από 19 χώρες.  Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, περιηγήσεις στο νησί, στρογγυλά τραπέζια, συζητήσεις και συνομιλίες και συναντήσεις του κοινού με τους συμμετέχοντες συγγραφείς. Ακολούθησαν πέντε εξίσου επιτυχημένες διοργανώσεις, το 2011, το 2012, το 2014, το 2016 και το 2018.

Το 7ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου θα διεξαχθεί από 28 έως 31 Ιουλίου 2021.

Αντικείμενο του Φεστιβάλ είναι η λογοτεχνία, οι αναγνώσεις, η συνάντηση του κοινού με τους συγγραφείς, σε συνδυασμό με στοιχεία του τοπικού χαρακτήρα του νησιού, όπως μουσική και χορός. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Χώρα, στο χωριό Ξινάρα και στο χωριό Αρνάδος. Η διοργάνωση του Φεστιβάλ ανήκει στην Κοινωνία των (δε)κάτων, στον Δήμο Τήνου και στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι συγγραφείς: Μαριγώ Αλεξοπούλου, Yves-Jacques Bouin (Γαλλία), Νατάσα Γεωργούλα, Γιώργος Δημόπουλος, Φίλιππος Δρακονταειδής, Pavel Zarutsky (Ρωσία), Adrianne Kalfopoulou (ΗΠΑ), Αγγελική Κορρέ, Γλαύκος Κουμίδης, Κύπρος Tongo Eisen-Martin (ΗΠΑ), Παντελής Μπουκάλας, Αντώνης Μπουλούτζας, Vera Lúzia de Oliveira (Βραζιλία), Αριστέα Παπαλεξάνδρου, Τίτος Πατρίκιος, Γιάννης Σιώτος, Maki Starfield (Ιαπωνία) και Natalia Toledo (Μεξικό).