Πρώτη εγκύκλιος του 7ου Συνεδρίου "Η Νάξος διά μέσου των αιώνων"

  • Πέμπτη, 10 Μαρτίου, 2022 - 10:22

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Ζ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων», οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Γλινάδο Νάξου,  στις 22-25 Ιουνίου 2023 και καλεί όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες να υποβάλουν εργασίες  για συμμετοχή σ’ αυτό, μέχρι την 31η Αυγούστου 2022.

 

Σκοπός του Συνεδρίου, όπως και όλων των έξι προηγουμένων, είναι η επιστημονική έρευνα όλων των μορφών πολιτισμού που αναπτύχθηκαν στη Νάξο στη διαχρονική τους πορεία, από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, η Επιστημονική Επιτροπή προτείνει στους/στις μελλοντικούς συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ως ειδικότερο θέμα πραγμάτευσης τη μελέτη όλων των μορφών του ναξιακού πολιτισμού κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, περίοδο ελάχιστα μελετημένη, άρα βιβλιογραφικά ελλιπή. 

 

Στο Συνέδριο θα περιληφθούν:

⦁ Προφορικές εισηγήσεις

⦁ Αναρτημένες ανακοινώσεις (Posters), που θα παρουσιασθούν προφορικά σε ειδικές συνεδρίες

⦁ Παρουσιάσεις έργων και δράσεων, εμπνευσμένων από το χωριό που το φιλοξενεί και από όλην τη Νάξο.       

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες να μετάσχουν στο Συνέδριο καλούνται να υποβάλουν τίτλο και περίληψη μέχρι 400 λέξεων της προτεινόμενης ανακοίνωσής τους έως την 31ή Αυγούστου 2022, σύμφωνα με το συνημμένο ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, το οποίο θα αποσταλεί συμπληρωμένο στο e-mail του συνεδρίου z.pannaxiako@gmail.com 

Στην περίληψη θα πρέπει να αναφέρονται οπωσδήποτε τα κύρια σημεία της εισήγησης και να επισημαίνονται όλα τα στοιχεία που την καθιστούν πρωτότυπη. Η αποδοχή ή μη των προτάσεων που θα κατατεθούν, βάσει επιστημονικής κρίσης, θα γνωστοποιηθεί στους/στις ενδιαφερομένους/-ες έως την  30ή Οκτωβρίου 2022.

Παρακαλούνται επίσης οι συμμετέχοντες να σημειώνουν εάν επιθυμούν να έχουν ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ή ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΗ ανακοίνωση. Η Επιστημονική Επιτροπή, μετά τη μελέτη των θεμάτων και των περιλήψεων, δύναται να προτείνει στους/στις ενδιαφερομένους/-ες τη συμμετοχή τους με ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ανακοίνωση αντί της ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Με την υποβολή μιας πρότασης ανακοίνωσης αυτομάτως οι συγγραφείς δεσμεύονται ότι αυτή είναι αδημοσίευτη, ότι δεν την έχουν υποβάλει προς δημοσίευση αυτούσια ή παραλλαγμένη σε άλλο συνέδριο, περιοδικό, τόμο ή βιβλίο.

 

Η διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων προσδιορίζεται στα δεκαπέντε λεπτά (15΄). Μετά το πέρας κάθε συνεδριάσεως θα διατίθενται είκοσι λεπτά (20΄) για διάλογο επί των εισηγήσεων που προηγήθηκαν.

 

Πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες περί το Συνέδριο θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.conferencenaxos.gr και στη σελίδα «Πανελλήνιο Συνέδριο "Η Νάξος δια μέσου των αιώνων"» στο Facebook. 

 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του οποίου οργανώνεται το Συνέδριο, θα εκδώσει σε έντυπη μορφή τις εισηγήσεις, όπως έπραξε σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια.

 

Αναλόγως των υγειονομικών συνθηκών που θα επικρατούν στη χώρα μας κατά την περίοδο της πραγματοποίησής του, το συνέδριο ενδέχεται να είναι υβριδικό (συνδυασμός διά ζώσης και εξ αποστάσεως συμμετοχής).

 

Σας αναμένουμε με χαρά στο νησί μας, εσάς τους/τις μη Ναξιώτες/-ισσες συνέδρους να απολαύσουμε τις εισηγήσεις σας και να σάς προσφέρουμε τη φιλοξενία που έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να προσφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Η Επιστημονική Επιτροπή

Λάζαρος Θεόφιλος

Κατερίνα Κουτσογιαννάκη

Θανάσης Κωτσάκης

Στέλιος Λεκάκης

Μαρία Ξεφτέρη

Κατερίνα Πολυμενοπούλου

Μανόλης Σέργης

Αλεξάνδρα Σφυρόερα

 

Για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Λιανός

 

Ετικέτες: