Αυλαία για το Παιδικό Φεστιβάλ Κυκλάδων

Το Syroskidz, Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά.  Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022,  με μια θεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε στον  Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων και είχε θέμα την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την κλιματική αλλαγή και το φυσικό περιβάλλον ενώ οι υπόλοιπες μέρες βρήκαν το φεστιβάλ να γεμίζει με κόσμο και γέλια μικρών παιδιών την παραλία της Βάρης.

Το τριήμερο είχε τα πάντα. Χορό, τραγούδι, ζωγραφική, θέατρο, παιχνίδι και άλλες πολλές εκδηλώσεις με διαδραστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η προσέλευση του κόσμου, η ικανοποίηση των γονέων, η προσφορά των παιδαγωγών και κυρίως η χαρά των παιδιών ήταν για ακόμα μια χρονιά η απόδειξη πως το Παιδικό Φεστιβάλ Κυκλάδων αξίζει την υποστήριξη των κατοίκων και των φορέων του νησιού.

Φέτος, η μεγάλη επιτυχία του Syros Kidz πιστοποιήθηκε και μέσω της σημαντικής συμβολής του στο έργο του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, ο οποίος κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ενημέρωσε και ενέγραψε αρκετούς νέους εθελοντές δότες, δίνοντας ζωή κι ελπίδα στους συνανθρώπους μας και περνώντας σημαντικά μαθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Σημειώνεται πως η 8η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, που γίνεται στο πλαίσιο του 5ου Παιδικού Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz, θα παραμείνει στην παραλία της Βάρης μέχρι και τις 28/08. Η έκθεση με τίτλο «Σαν Αλκυόνη στα Χρώματα του Αιγαίου», υλοποιείται σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας που διοργανώνει την Aegean Kids Biennale  και στόχος είναι η ανάδειξη του Αιγαίου ως πηγή έμπνευσης. Στην έκθεση συμμετέχουν 250 μικροί καλλιτέχνες με συλλογικά έργα, μέσω των φορέων: ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή}, Αερόστατο, Κιμωλία, Camp Δελασάλ, Πολυχώρος Πολιτισμού, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Σύρου, Νηπιαγωγείο Μάννα, 3ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας και Νηπιαγωγείο Φοίνικα.