Συνεργασία Δήμου Σίφνου και Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με φόντο το Κάστρο

Συμφωνία που στοχεύει στο να δώσει νέα ώθηση στο Κάστρο της Σίφνου, σχετικά με την προσβασιμότητα, την συντήρηση και την προώθησή του, επιδιώκεται να επιτευχθεί με την πρόταση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σίφνου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για την περιοχή του Κάστρου.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σίφνου και η Δήμαρχος, Μαρία Ναδάλη, ανέφερε ότι σε συνέχεια σχετικών προφορικών συνεννοήσεων με τον προϊστάμενο και τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, αλλά και με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, προτείνεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Σίφνου, που επικεντρώνεται στην περιοχή του Κάστρου και αντικείμενό της αποτελεί η βελτίωση προσβασιμότητας στο Κάστρο, η διαμόρφωση και ανάδειξη του μεσαιωνικού και αρχαίου πυρήνα του Μέσα Κάστρου, η ανάδειξη των αρχαίων τειχών έως τα Σεράλια, καθώς και η παραγωγή ενημερωτικού υλικού για τα επιμέρους μνημεία.

Με πόρους του Δήμου Σίφνου η προγραμματική σύμβαση

Οι πόροι για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης θα προέλθουν από το Δήμο Σίφνου, με ποσό ύψους 40.000,00€ και ο σχέδιο της σύμβασης, μετά την έγκρισή του από το Υπουργείο, θα εισαχθεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προς συζήτηση και έγκριση.

Η συγκεκριμένη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι πολύ σημαντική, τόσο για τις δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής όσο και για το γεγονός ότι θα δοθεί στη συνέχεια η δυνατότητα ωρίμανσης και άλλων επιμέρους έργων για την περιοχή του Κάστρου.

Η Οικονομική Επιτροπή Σίφνου, έπειτα από τις απόψεις που εκφράστηκαν ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση συνεργασίας και η απόφαση απεστάλη στο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη καθώς και στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρη Αθανασούλη. Κοινοποιήθηκε επίσης στον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Οι Φίλοι του Κάστρου».

Ετικέτες: