Ημερίδα στη Σύρο από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου

  • Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, 2022 - 11:45

Το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η εταιρεία τεχνολογίας Crowdpolicy ΙΚΕ διοργανώνουν την Παρασκευή 02.12.2022 ανοιχτή Ημερίδα με θέμα: «Διασύνδεση και Συνεργασία για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων στον κοινωνικό τομέα. Οι σχετικές δράσεις και το πιο πρόσφατο έργο του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου».  Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Αντικείμενο της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για το έργο του Παρατηρητηρίου με έμφαση στο ρόλο της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των ολοένα και πιο σύνθετων θεμάτων στον κοινωνικό τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνει συζήτηση για τη σημασία της εργασιακής στήριξης και της συμβουλευτικής. Επίσης, θα αναδειχθούν καλές πρακτικές φορέων και υπηρεσιών. 

Αρχικά, αφού πραγματοποιηθούν σύντομοι χαιρετισμοί από τις Αρχές του τόπου, θα λάβουν χώρα τρεις (3) συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία θα παρουσιαστούν οι δύο πιο πρόσφατες έρευνες του Παρατηρητηρίου. Θα ακολουθήσει η δεύτερη συνεδρία, κατά την οποία θα αναδειχθούν οι καλές πρακτικές κοινωνικών υπηρεσιών και φορέων καθώς και η σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης. Στην τρίτη συνεδρία θα εστιάσουμε στη νέα Προγραμματική Περίοδο και τα καινούρια προγράμματα για την κοινωνική ένταξη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις δικτύωσης και ενημέρωσης του ΠΠΚΕ Νοτίου Αιγαίου με στόχο τον διαμοιρασμό της γνώσης και την προώθηση της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα παρακολούθησης ψηφιακά, μέσω εγγραφής στο σύνδεσμο:

https://www.crowdpolicy.com/pna-register/

Η συμμετοχή σας στην Ημερίδα θα αποτελέσει μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά για εμάς!