Στην τελική ευθεία το Art mill Festival 2022-2023

  • Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023 - 06:16

Το Art mill Festival είναι μια διοργάνωση του Π.Α.Κ.Ο."Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ " για παιδιά και έφηβους που πρωτοεμφανίστηκε τον Μάιο του 2022, μετά από πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Μυρτώς Μολανδώνη, εισπράττοντας τη μεγάλη αποδοχή του κοινού και της τοπικής κοινότητας. Αυτήν την περίοδο, τo ξεχωριστό φεστιβάλ της Μυκόνου, βρίσκεται στην τελική ευθεία των πολιτιστικών του δράσεων, ολοκληρώνοντας μία ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να διατηρήσει ενεργή σε όλη τη διάρκεια του έτους την καλλιτεχνική δραστηριότητα του νησιού, δημιουργώντας τις βάσεις για ένα θεσμό που θα λειτουργεί μακροπρόθεσμα. Έναν θεσμό που όχι μόνο θα προσφέρει τις πιο ποιοτικές διεξόδους ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και διασκέδασης για όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως θα δίνει χώρο, θα εμψυχώνει και θα προωθεί την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων του τόπου.

Όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” η πρόεδρος του Π.Α.Κ.Ο. " Γ..Αξιώτης", Άννα Καμμή, “Η κεντρική ιδέα της διοργάνωσης είναι να προσεγγίσουμε τα παιδιά όλων των ηλικιών με δημιουργικές δράσεις να προσφέρουμε ψυχαγωγία μέσα από ποιοτικές εκδηλώσεις και να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού όλο τον χρόνο”.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Στο τρίτο και τελευταίο αυτό τετράμηνο του φεστιβάλ, οι δράσεις είναι πολλές και ποικίλες και απευθύνονται, όπως πάντα, σε όσους είναι ή αισθάνονται παιδιά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 23-24 Ιανουαρίου, όπου έφηβοι και ενήλικες θεατρόφιλοι παρακολούθησαν την παράσταση “Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο” με θέμα τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη.

Στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, η δράση “Ο κύκλος των κρουστών” που αναβλήθηκε το προηγούμενο τετράμηνο επανέρχεται με βιωματικά εργαστήρια και ομιλίες για τις σχέσεις γονέων και παιδιών, στο χώρο Ψυχοθεραπείας και Τέχνης “Ξέφωτο”.

Στις 11 Φεβρουαρίου ξεκινάει η νέα δράση “Γνώρισε τον συγγραφέα” με αφήγηση παραμυθιών και παιχνίδια στο Γρυπάρειο και πρώτο καλεσμένο τον βραβευμένο συγγραφέα παραμυθιών Αντώνη Παπαθεοδούλου,

Τον Φεβρουάριο ξεκινάει επίσης τις δράσεις της η κινηματογραφική εφηβική ομάδα του νησιού που θα δημιουργήσει - μαζί με την κινηματογραφίστρια Ολίβια Τάντο- τη δική της ταινία μικρού μήκους, στο εργαστήρι Cinematus Mykonos, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα Σαββατοκύριακα.

Στις 3 Μαρτίου, οι μικρότεροι φίλοι του φεστιβάλ θα χαρούν την παράσταση “Η βασιλοπούλα με τη Ροδογαλή και ο Χρουσαετός Άτυς”, ένα τρυφερό Μικρασιατικό παραμύθι από τη θεατρική ομάδα ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ.

Στις 18-19 Μαρτίου, εγκαινιάζεται η δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Νέων με τα “Μαθήματα με φως στο σκοτάδι”, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ταινιοθήκης του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ με προβολές βραβευμένων ταινιών για παιδιά και νέους και ανάλυση με τον κινηματογραφιστή Δημήτρη Καλφάκη.

Τέλος, την άνοιξη το φεστιβάλ καλωσορίζει την 1η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου με πλήθος εργαστηρίων για το πώς γεννιέται ένα βιβλίο.

 

 

 

.