Ένας πλήρης οδηγός για τις επιχειρήσεις της Σύρου και το νησί

Συργιάνι: “Χτυπά” για 12η χρονιά και μαγεύει τους επισκέπτες

Από φέτος υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή
  • Δευτέρα, 24 Ιουλίου, 2023 - 06:16

Κερδίζει ξανά τις εντυπώσεις των επισκεπτών της Σύρου, το “Συργιάνι”, καθώς αποτελεί για 12η συνεχή χρονιά, τον πλήρη οδηγό για το νησί και τις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και φέρει την υπογραφή των εκδοτών του, Γιώργου Βλάχου και Αλεξάνδρας Ζαχαροπούλου – Πρίντεζη.

Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση που τυπώθηκε στην “Τυποκυκλαδική” και περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και πληροφορίες για το νησί και τις επιχειρήσεις του τόπου, ενώ μέσω της συμπερίληψης των QR code κάθε μίας εξ αυτών, ο ενδιαφερόμενος μεταβαίνει και στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές σελίδες.

Το βλέμμα στραμμένο στην πληροφόρηση των επισκεπτών

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ξεχωριστή πολυσέλιδη έκδοση που διανέμεται δωρεάν μέσω των ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ενώ βρίσκεται και σε επιλεγμένα σημεία από τα οποία περνά μεγάλος όγκος τουριστών.

“Ο οδηγός διανέμεται μέσα από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα ενώ γίνεται διανομή και στις μαρίνες του Φοίνικα και στην Ερμούπολη. Αρχίζει η διανομή από τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου και γίνεται ένας δεύτερος κύκλος διανομής τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου” αναφέρει η κ. Ζαχαροπούλου, ενώ σημειώνει πως, “από φέτος υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή ως pdf”.

Συγκεκριμένα, με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτή η προώθηση του οδηγού σε επισκέπτες που κάνουν κρατήσεις για να επισκεφθούν τη Σύρο. “Έχουμε συνεννοηθεί σχεδόν με το 100% των ανθρώπων που ασχολούνται με τη διαμονή ότι θα το στέλνουν με το mail επιβεβαίωσης της κράτησης ή με τον τρόπο που εκείνοι επικοινωνούν με τον πελάτη τους. Αυτό θα υπάρχει για έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι την επόμενη έκδοση”, πρόσθεσε, γνωστοποιώντας πως στον οδηγό φέτος, “προβάλλονται 78 επιχειρήσεις μαζί με την παρουσίαση του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης ν. Κυκλάδων, “ΑΡΩΓΗ””.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως σε κάθε σελίδα υπάρχει και το QR code για κάθε επιχείρηση.

“Υπάρχουν τα QR code σε κάθε σελίδα που βοηθούν τον επισκέπτη να δει το μενού, το e-shop και άλλες πληροφορίες, πέρα από τη μακέτα που βλέπει για την κάθε επιχείρηση”, συμπληρώνει η κ. Ζαχαροπούλου, επισημαίνοντας μάλιστα πως, “και στην ψηφιακή έκδοση υπάρχουν τα QR ως “κλικ” και πατά ο ενδιαφερόμενος πάνω και μεταβαίνει στη σελίδα κάθε επιχείρησης”.

Τέλος, η ίδια απαντά και για τη συνέχιση της έκδοσης του οδηγού, παρόλο που έχουμε περάσει σε μία νέα “ψηφιακή” εποχή. Η ίδια κρίνει αναγκαία την έκδοση καθώς αυτή “ταξιδεύει” παντού μαζί με τον επισκέπτη και διαφημίζει τη Σύρο.

“Παρότι έχουμε περάσει στην ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι με χαρά περιμένουν και το έντυπο, την έντυπη έκδοση και θα συνεχίσουμε να την βγάζουμε κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούν τους πελάτες τους. Είναι ένα “εργαλείο” για ξενοδοχεία, καταλύματα και βίλες. Μας ενδιαφέρει να το παίρνουν κυρίως οι επισκέπτες του νησιού και θα συνεχίσουμε”, σχολίασε, κλείνοντας τις δηλώσεις της.

Ετικέτες: