Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς του ΣΚΑΪ, Μιχάλης Σαράντης μιλά στην “Κοινή Γνώμη” με αφορμή τα γυρίσματα που έγιναν στο νησί

Η Σύρος υποδέχεται τον Κίτσο από τους “Πανθέους”

Το ταξίδι του τηλεοπτικού Κίτσου από τη σειρά “Πανθέοι” στη Σύρο, προκειμένου να συναντήσει τη Μάρμω, μετά από την απώλεια του παιδιού της, κάνει την πρωτεύουσα των Κυκλάδων να “πρωταγωνιστεί” αυτές τις ημέρες στις οθόνες, αλλά και στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης, ο οποίος έχει τον πρώτο ρόλο στην πολυσυζητημένη σειρά που προβάλλεται μέσω του ΣΚΑΪ, επισκέφθηκε πριν από τρεις εβδομάδες τη Σύρο, προκειμένου να πραγματοποιήσει νέα γυρίσματα με τη συμπρωταγωνίστριά του, Μελία Κράιλινγκ.

Τον ίδιο συνάντησε η “Κοινή Γνώμη” στην παραλία των Αγκαθωπών, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του. Ποια είναι τα συναισθήματά του για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο, τι σημαίνει για εκείνον ο ήρωας που ενσαρκώνει στη σειρά, αλλά και πώς ανταποκρίνεται στον απαιτητικό ρυθμό των γυρισμάτων ήταν τα ερωτήματα στα οποία απάντησε.

Υπενθυμίζεται πως το τηλεοπτικό σίριαλ προβάλλεται καθημερινά στον ΣΚΑΪ και τα γυρίσματα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων διήρκησαν τρεις ημέρες.

  • Επισκεφθήκατε τη Σύρο για τηλεοπτικά γυρίσματα των “Πανθέων”. Ποια είναι η πρώτη εντύπωσή σας για το νησί αναφορικά και με τα γυρίσματα;

“Δυστυχώς, αμέσως μόλις βγήκα από το πλοίο, επιβιβάστηκα σε ένα βαν και με έφεραν σε μία πολύ ωραία παραλία, στις Αγκαθωπές. Δεν πρόλαβα να δω πολλά στην πόλη και στο νησί. Βέβαια είναι θετικό ότι από εκεί που κάναμε γυρίσματα σε κάποια υπόγεια και σε τηλεοπτικά πλατό, ξαφνικά ταξιδέψαμε και κάναμε γυρίσματα σε ένα πανέμορφο μέρος”.

  • Έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά “Πανθέοι” που προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ. Τι σημαίνει αυτός ο ρόλος για εσάς και την πορεία σας ως ηθοποιός; Υπάρχουν δυσκολίες;

“Είναι ένας υπέροχος ρόλος με την έννοια πως υπάρχουν διακυμάνσεις στον ήρωα. Είναι ένα δείγμα κλασικού καταραμένου ήρωα, εκείνης της εποχής και για εμάς τους ηθοποιούς είναι πάντα μεγάλη χαρά να ενσαρκώνουμε και να βιώνουμε πράγματα μέσα από ρόλους, τα οποία μπορεί και να μην τα κάναμε ποτέ. Όταν σου δίνονται τέτοιες ευκαιρίες, δεν έχεις παρά να απευθύνεις κι ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί έχεις αυτή την ευκαιρία, να ζήσεις όλη αυτή τη συνθήκη μέσα από ωραίους ρόλους. Ειδικά όταν μιλάμε για μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί, για λογοτεχνία, τα πράγματα είναι πολύ όμορφα. Όλο το συνεργείο από τον σκηνοθέτη, μέχρι τον τελευταίο βοηθό, δίνουν τα πάντα. Οπότε κι εμείς απολαμβάνουμε τους - κατά τα λοιπά- πολύ δύσκολους ρυθμούς. Είναι μαραθώνιος τα γυρίσματα μίας καθημερινής σειράς. Θέλει αντοχή σε ένα βάθος χρόνου. Κι αυτό το αντιλαμβάνομαι κι εγώ κάνοντας ουσιαστικά πρώτη φορά έναν τέτοιο τηλεοπτικό μαραθώνιο.”.

  • Με την τηλεοπτική προσωπικότητα του Κίτσου που βλέπουν οι τηλεθεατές, εσείς έχετε κοινά στοιχεία ως χαρακτήρας;

“Πλέον κανένα. Κι αυτό μου δίνει και μεγάλη χαρά διότι ενσαρκώνω ένα πλάσμα διαφορετικό. Να πω πως νεότερος, έχω υπάρξει χειμαρρώδης και ορμητικός. Έχω κάνει για τον έρωτα πολλές τρέλες. Τον χαίρομαι αυτόν τον ρόλο. Μου αρέσει που έχω μπει στα “παπούτσια” του. Σήμερα, είμαι μία άλλης ηλικίας, είμαι παντρεμένος και έχω μία υπέροχη κορούλα. Ζω πολύ όμορφα.

Για τον Κίτσο θέλω να πω πως αυτός ο χαρακτήρας, ενώ φαινομενικά είναι κάπως ορμητικός και κάνει τα πάντα, τα παρασέρνει όλα στο διάβα του, τα κάνει γιατί έχει πολλά απωθημένα και πολλές πληγές. Δηλαδή είναι ένα παιδί παραμελημένο κυρίως από τον μπαμπά. Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.”.

  • Συνεργάζεστε με πολύ σημαντικούς ηθοποιούς στην τηλεοπτική σειρά. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

“Παίζει το μισό ελληνικό θέατρο στους “Πανθέους” και φυσικά και η Μελία μας. Είναι ευτυχία να έχεις τέτοιους συνεργάτες. Από την παραγωγή και τον σκηνοθέτη μέχρι και τον τελευταίο βοηθό, έχω δίπλα μου πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Είναι όλη η ομάδα καλή και ο καθένας ξεχωριστά υπερβάλλει εαυτόν. Αυτό μας κάνει κι εμάς – που είμαστε μπροστά από τις κάμερες – να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, που ούτως ή άλλως, το κάνουν και θα το έκαναν όλοι οι συνάδελφοί μου γιατί είναι εξαίρετοι. Όταν συμβαίνει αυτό, δηλαδή να υπάρχει το ίδιο πάθος από όλη την ομήγυρη, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο, παρά να ορμήσεις κι εσύ και να θέλεις να περάσεις τοίχους.”.

  • Προφανώς έχετε κερδίσει ένα μεγάλο κοινό και έχετε την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου. Την αναγνωρισιμότητα πώς τη διαχειρίζεστε;

“Δεν διαχειρίζομαι κάτι φοβερό. Όταν ένας άνθρωπος έρχεται και μου μιλάει όμορφα για τη δουλειά μου, με κάνει κι αισθάνομαι πολύ ζεστά. Είναι μεγάλη χαρά να επικοινωνώ με ανθρώπους και να μου κοινωνούν ότι είδαν και μία παράσταση ή μία σειρά που παίζω. Προσωπικά δεν το βιώνω περίεργα. Μου δίνει μεγάλη χαρά, όχι γιατί με αναγνωρίζουν – γιατί αυτό δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου και δεν είναι και κάτι που με τρελαίνει -, αλλά επειδή έχει αναπτυχθεί μία όμορφη, γλυκιά επικοινωνία με τον κόσμο. Είμαι κοινωνικός άνθρωπος και η επαφή με τον κόσμο μου αρέσει.”.