Η μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών «Art Way» στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2018»

Πρώτη εμφάνιση λουσμένη στο φως του Αιγαίου

Το φως που προσδιόρισε τη μοίρα του τόπου μας και των ανθρώπων της, το φως που συμφιλιώνει  το πνεύμα και τον ορθό λόγο, αναδεικνύουν μέσα τα έργα τους, 55 καλλιτέχνες της ομάδας “Art Way”, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Σύρου με ένα θέμα οικείο και συνάμα αναζωογονητικό.

Η ομαδική έκθεση «Αιγαίων Φως» φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων και θα διαρκέσει έως 27 Μαΐου 2018.

Διευθυντής Παραγωγής & Επιμέλειας της «Αrt Way», η οποία τα τελευταία 20-22 χρόνια έχει διοργανώσει περισσότερες από 250 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ο κ. Γεώργιος Σάρδης, με καταγωγή από την Κίμωλο.

Κάθε καλοκαίρι, η ομάδα δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες με μόνιμο «λιμάνι» την Πάρο. Ωστόσο, επιθυμία του διοργανωτή ήταν η επέκτασή της και σε άλλα νησιά του νομού.

«Θέλαμε πάντα η Σύρος να είναι το εφαλτήριό μας. Υποβάλαμε την αίτηση, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης την αποδέχτηκε και η φετινή μας έκθεση ξεκίνησε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να συνεχιστεί στην πορεία σε Τήνο, Πάρο και Σαντορίνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάρδης.

Τεράστια επιρροή στον ανθρώπινο ψυχισμό

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φως των ανθρώπων του Αιγαίου έχει επηρεάσει σημαντικά τόσο τον ελλαδικό χώρο, όσο και ολόκληρη τη πλανήτη. Αυτή τη διάσταση κλήθηκαν να αποδώσουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, με έργα που κινούνται από την κλασική ζωγραφική σε λάδια μέχρι τη μοντέρνα ζωγραφική, όπως το abstract και οι κατασκευές.  

«Κάθε καλοκαίρι επιλέγω ένα θέμα που να σχετίζεται με το Κυκλαδίτικο φως, το φως του Αιγαίου γιατί πιστεύω ότι, η δύναμή του είναι τεράστια τόσο στον καμβά πάνω στον οποίο αποτυπώνεται όσο και στους τομείς των συναισθημάτων και του ψυχισμού των ανθρώπων».

Στην «Art Way» συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και από τα Γιάννενα, μέχρι το Καστελόριζο. «Είμαστε πιο διευρυμένη ομάδα με αποτέλεσμα να δεχόμαστε πολλούς καλλιτέχνες με νέες τεχνοτροπίες. Ο συνδετικός κρίκος όλων είναι η αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό. Και πώς αυτό μπορεί να πλησιάσει τον άλλον κόσμο πέρα από τα στερεότυπα μιας γκαλερί».

Βάση της ομάδας είναι η Αθήνα. Τα έργα τους εκτίθενται επίσης σε εναλλακτικούς χώρους, όπως καφέ και εκθεσιακούς χώρους μεγάλων ξενοδοχείων. «Επειδή το καλοκαίρι η Αθήνα δεν έχει πολύ κόσμο, επισκεπτόμαστε νησιά όπου υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αυξημένη επισκεψιμότητα», κατέληξε ο κ. Σάρδης.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (11:00 – 14:00 & 18:00 – 23:00). Στα εγκαίνια παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, η οποία συνεχάρη τόσο τους διοργανωτές όσο και τους παρόντες καλλιτέχνες.