Ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα "Ελεύθερη Ανάδυση" στην Πάρο

  • Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2019 - 17:29

Το Κέντρο Τέχνης Νάουσας Πάρου (Άγιος Αθανάσιος), η ΚΔΕΠΑΠ και το Art Way, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση εικαστικών, με θέμα “Ελεύθερη Ανάδυση”, που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 27 Απριλίου 2019, στο Κέντρο Τέχνης και θα είναι επισκέψιμη, από τις 17:00 έως τις 22:00.

Η δημιουργία δίνει το εισιτήριο στη σκέψη μας να ταξιδέψει μακριά από τη συμβατική σε μια υπερβατική πραγματικότητα και ο καλλιτέχνης απελευθερώνεται μέσω της ελεύθερης ανάδυσης της δημιουργίας, από ένα βίωμα που τον κατατρέχει και με τον τρόπο αυτό ,ο αποδέκτης του έργου τέχνης ,μετέχει κι εκείνος στη δημιουργία, εκφράζοντας ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του ενώπιον του έργου που έχει μπροστά στα μάτια του.

Η τέχνη μας δίνει αυτό το εισιτήριο για να κατακτήσουμε την εσωτερική μας ελευθερία, αποτινάσσοντας ό,τι περιορίζει τη σκέψη και τα συναισθήματα και μας κρατά δέσμιους μιας πεπερασμένης βιωματικής εμπειρίας.

Το κατά πόσον το βίωμα του δημιουργού καθίσταται μερικώς ή απολύτως αποδεκτό από το κοινό ή τους κριτικούς και ιδιαίτερα με τον τρόπο που επιθυμεί ο ίδιος ο δημιουργός, αυτό συνιστά μια άλλη παράμετρο. Είναι η ανάγκη του καλλιτέχνη να επικοινωνήσει πρωτίστως με τον εαυτό του, να συνδιαλλαγή με το εσώτατο «είναι» του και με αφορμή τα καλλιτεχνικά μέσα που έχει στη διάθεσή του, να απελευθερωθεί από αυτό και να λυτρωθεί.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης μας

Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00