«Ένας αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά πλοία»

  • Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 2018 - 15:29

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», πραγματοποιείται η Έκθεση Φωτογραφίας του Γεώργιου Φουστάνου ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ, από τις 21 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018, στην Έπαυλη Τσιροπινά.

 

Ώρες Λειτουργίας:12:00 -14:00 & 18:00-22:00 εκτός Τετάρτης και Κυριακής

 

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ

 

Η ναυπήγηση επιβατηγών ατμοπλοίων διεθνών πλόων χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα, ωστόσο η ανάπτυξη επιβατηγού στόλου στη χώρα μας περιορίστηκε σε πλοία μικρής χωρητικότητας για τις ανάγκες των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Στις αρχές όμως του 20ού αιώνα, δημιουργήθηκε ένα ισχυρό μεταναστευτικό κύμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα τη δραστηριοποίηση Ελλήνων στο χώρο της διεθνούς επιβατηγού ναυτιλίας το 1907 με το νεότευκτο επιβατηγό πλοίο ΜΩΡΑΪΤΗΣ.

Με αφετηρία το προαναφερθέν πλοίο, η έκθεση παρακολουθεί την εξέλιξη της επιβατηγού ναυτιλίας των Ελλήνων στον διεθνή στίβο καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα και μέχρι τις αρχές του 21ου μέσα από το ιστορικό 125 πλοίων. Η διαδρομή της αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στο χώρο της ελληνικής ναυτιλιακής ιστορίας που όσο και εάν έχει αποδυναμωθεί σήμερα, δεν πρέπει να αφεθεί στη λήθη.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Blue Star Ferries

Βιομηχανία βερνικιών και χρωμάτων VERNILAC

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ- Νικόλαος Χατζάκης

“Ανθέων οδός”- Μάρκος Ρούσσος

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΕΡΤ3, ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟ

COSMOSFM.ORG – HELLENIC PUBLIC RADIO NY

SDS RADIO GREEK

FOCUS 103,6 FM

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

SYROS AGENDA