Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο εικαστικό εργαστήρι της ΕΠΣ Κυκλάδων και του ΔΕΕΠΣ

Τα παιδιά έδωσαν «πάσα στην τέχνη»

  • Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2019 - 06:15

Μία πρωτότυπη δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών φίλων του ποδοσφαίρου για τον χώρο μέσα στον οποίο προπονούνται και αγωνίζονται υλοποίησαν από κοινού η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων και το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου.

Το εικαστικό εργαστήρι με τίτλο «Πάσα στην Τέχνη» διεξήχθη για πρώτη φορά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με την πολύτιμη και δημιουργική συνεισφορά παιδιών, γονέων, προπονητών και σωματείων.

Η δράση με υπεύθυνη την Eileen Botsford – Βελισσαροπούλου έλαβε χώρα στο Γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλαδών παράλληλα με το 1ο τουρνουά Cyclades Football Cup (28-30 Ιουλίου), όπου συμμετείχαν ομάδες παιδιών ηλικίας 8 έως 18 ετών από Αθήνα, Κυκλάδες και Σύρο.

Πώς φαντάζομαι το γήπεδό μου

Σκοπός αυτού του πολυδιάστατου project είναι η αισθητική αναβάθμιση του γηπέδου μέσω της φωνής του κοινού και των αθλητών. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εργαστηρίου, τα παιδιά φαντάστηκαν το γήπεδό τους, ζωγραφίζοντας τοιχογραφίες σε «μακέτες» του χώρου.

Πολλοί θα αναρωτηθούν για τη σχέση τέχνης-ποδοσφαίρου. Υπάρχει συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτά τα δύο ή πρόκειται για ένα χάσμα αγεφύρωτο; Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη», η κ. Botsford εξηγεί πως μέσω των community art projects που τρέχει ως εικαστικός αλλά και μέσω του ΔΕΕΠΣ, η ίδια προσπαθεί να σπάσει τα στερεότυπα των μυθοποιημενων ταυτοτήτων που επικρατούν ως σήμερα.  

«Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι και ζωγράφος ή να έχει εικαστική άποψη και ένας εικαστικός μπορεί να αγαπάει ή να παίζει  ποδόσφαιρο» αναφέρει χαρακτηριστικά, καθιστώντας γνωστό πως η πρώτη επαφή του Δικτύου με το ποδόσφαιρο ήταν μέσω της συνεργασίας του με το Σωματείο του Περσέα Σύρου, ένα σωματείο που από μόνο του σπάει στερεότυπα, καθώς είναι το μοναδικό στο νησί που απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια και γυναίκες. «Μαζί τους υλοποιούμε το εικαστικό Project «Ο Περσέας μου». Οι παίκτριες του Σωματείου φωτογράφισαν και αποθανάτισαν στιγμές προπόνησης και αγώνων. Σύντομα θα εκτεθεί η δουλειά τους τόσο στα κεντρικά του Περσέα, όσο και στο σπίτι του ΔΕΕΠΣ στη Λέσχη Ποσειδωνίας», κατέληξε η κ. Botsford.