Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη»

Μια λατρευτική αποτύπωση της ζωής από τη Σύρο

Τη ζωγραφική του κοσμογραφία μας χαρίζει για άλλη μία φορά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύρου ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σύγχρονους ζωγράφους που τιμά το νησί μας μέσω της τέχνης του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2021», ο Μιχάλης Μακρουλάκης υποδέχεται το κοινό στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» και το συντροφεύει σε έναν εικαστικό περίπατο μέσα από τα δικά του γαληνεμένα μονοπάτια της ζωής και του έρωτα με εικόνες απόλυτης αρμονίας. Μια φωτεινή, λατρευτική αποτύπωση της ζωής κυρίως από τη Σύρο, το γενέθλιο τόπο του .

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του από  ιδιωτικές συλλογές αλλά και έργα πρόσφατα τα οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε μέσα στις δύσκολες για όλους μας υγειονομικές συνθήκες. Έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που, όπως τόνισε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αλίκη Λεονταρίτη, φανερώνουν την αμετακίνητη διεισδυτική θέση του απέναντι στην εντυπωσιακή ομορφιά που αντιλαμβάνεται γύρω του. Ακόμη και αυτή του ταπεινού ίασμου όταν ζευγάρωνε τη δική του τέχνη -με την εξαιρετικά εκλεπτυσμένη του πινελιά -με αυτή της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη: «Το Γιασεμί, είτε βραδιάζει είτε φέγγει, μένει λευκό το γιασεμί…».

Καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η βιωματική σχέση του δημιουργού στα πρώτα χρόνια της ζωής του σε εξοχή της Σύρου και αυτό αναδεικνύεται σε αρκετά έργα του με έμφαση στο κυκλαδίτικο τοπίο και τον γενέθλιο τόπο του. Στο έργο του ζωγράφου έχουν αναφερθεί με σπουδαία λόγια και καταξιωμένοι εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού, όπως ο Νίκος Μηλιώνης και ο Μάνος Ελευθερίου.

«Η σαγηνευτική τέχνη του Μιχάλη Μακρουλάκη θαυμάζεται και επαινείται όχι μόνο από τους ειδικούς κριτικούς της τέχνης αλλά αναγνωρίζεται, εκτιμάται και αγαπιέται από όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους. Αισθανόμαστε τυχεροί και υπερήφανοι που βρίσκεται ανάμεσα μας ένας από  τους κορυφαίους Έλληνες σύγχρονους ζωγράφους! Ανυπομονούμε για την επόμενη έκθεση γιατί όπως   ο ίδιος έχει δηλώσει…  Τι έχω να μάθω ακόμη! Τι θράσος να είμαι ακόμα τόσο αισιόδοξος, να αισθάνομαι ακόμα μαθητής! Να ανιχνεύω τη Δημιουργία!», σημείωσε η κ. Λεονταρίτη.

Η έκθεση του κ. Μακρουλάκη, σε επιμέλεια του Γιώργου Αλτουβά λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή (11.00-13.00 & 19.00-23.30) και ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου.