“Τράβηγμα πεζότρατας και ψήσιμο της σαρδέλας” στην παραλία των Αγκαθωπών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Ποσειδών”

Αναλλοίωτο έθιμο στον χρόνο

  • Δευτέρα, 7 Αυγούστου, 2017 - 06:21

Η “καρδιά” της λαϊκής παράδοσης “χτύπησε” και φέτος στην παραλία των Αγκαθωπών, όπου και αρκετός κόσμος μετέβη το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να συμμετάσχει στην αναβίωση του εθίμου “το τράβηγμα της πεζότρατας και το ψήσιμο της σαρδέλας”.

Για 17η συνεχή χρονιά ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος της Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών” προχώρησε στη διοργάνωση του λαϊκού γλεντιού, με αρκετούς επισκέπτες και κατοίκους της Σύρου να δίνουν το “παρών” απολαμβάνοντας τα κεράσματα και τους νόστιμους μεζέδες που εθελοντές και μέλη του Συλλόγου προσέφεραν.

Ιδιαίτερη στιγμή στη γιορτή, το παραδοσιακό τράβηγμα της πεζότρατας που πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο από μικρά παιδιά, που με προθυμία, χαμόγελο και κέφι έσπευσαν να “ανακαλύψουν” την ψαριά τους.

Την όμορφη αυγουστιάτικη βραδιά συμπλήρωσε η παραδοσιακή μουσική από γνωστό τραγουδιστή και οργανοπαίχτες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως, κάθε λεπτομέρεια για την ομαλή αναβίωση του εθίμου ρύθμισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής και ο πρόεδρός του και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, Δημήτρης Νταλαχάνης.