Φρυκτωρίες Σίφνου 2018

  • Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018 - 13:00

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης  Σίφνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και ο Δήμος Σίφνου συνεργάστηκαν και φέτος για την οργάνωση  της  16ης ετήσιας αναβίωσης της επικοινωνίας των αρχαίων πύργων και Ακροπόλεων της Σίφνου. 

Η εκδήλωση αυτή που ξεκίνησε το 2003 με σκοπό την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού μας, αποκτά χρόνο με το χρόνο μεγαλύτρη δυναμική αφού κάθε χρόνο επικοινωνούν δεκάδες σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος  και κάθε χρόνο προστίθενται περισσότεροι εθελοντές  που με ενθουσιασμό γίνονται μέρος της ανθρώπινης αλυσίδας για  να ανταλλάξουν μηνύματα εθελοντισμού, συναδέλφωσης και πολιτισμού.

Και φέτος  μπορούμε να μιλήσουμε για μια πολύ επιτυχημένη επικοινωνία αφού συμμετείχαν πάνω από 300-400 εθελοντές που διασκορπίστηκαν σε  81 διαφορετικά σημεία σε όλη την έκταση του νησιού!  Το σήμα δόθηκε από τον Μαύρο πύργο στα Εξάμπελα απ΄ όπου στήθηκε και το υπαίθριο στούντιο του Prisma FM 91,8 (που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του) για την καθιερωμένη  μετάδοση των ανταποκρίσεων των εθελοντών.  Για τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Ανδρέα είχε δρομολογηθεί και πάλι έκτακτο δρομολόγιο λεωφορείου για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν το εγχείρημα από ψηλά και μαζί με τα άλλα πούλμαν που βρίσκονταν στο νησί για το τριήμερο, οι επισκέπτες του χώρου ξεπέρασαν τα 100 άτομα.

Η καθιερωμένη -ανοιχτή στο κοινό- συνάντηση των εθελοντών μετά την επικοινωνία,  πραγματοποιήθηκε φέτος στο Γήπεδο του Γυμνασίου-Λυκείου Σίφνου όπου προβλήθηκαν από ειδική εφαρμογή που  δημιούργησε το Sifnos.net,  οι φωτογραφίες των εθελοντών με τη θέση του κάθε μνημείου στο χάρτη της Σίφνου. Η βραδιά έκλεισε με πολύ κέφι και συναυλία των Ιμάμ Μπαιλντί !

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που συμμετέχουν κάθε χρόνο  με τον ίδιο ενθουσιασμό και τους καινούργιους φίλους  που συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο περπάτησαν (ή και ταξίδεψαν με βάρκα) για να είναι στα πρωκαθορισμένα σημεία πριν τις 7 το απόγευμα. Χωρίς τη βοήθεια τους το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους εθελοντές από τη Γαλλία και τη Γερμανία  αλλά και στην ΠΟΣΠΟΜ και την Πλακιώτικη Ένωση από τη Μήλο που συνεργάστηκαν για να ανταποδώσουν το μήνυμα της Σίφνου «ανάβοντας» το Κάστρο της Μήλου, και επικοινώνησαν έτσι με τη Σίφνο για 3η συνεχή χρονιά.

Ευχαριστούμε: την εταιρία ΑΛ.ΜΑ., την Τροφοδοτική Σίφνου, την Κάβα του Μιχάλη Σούλη, το Σύλλογο Γυναικών Σίφνου το Σμάρι, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Σίφνου, την Aegean Speed Lines, το Ξενοδοχείο Γαλήνη, τον Γιάννη Πιτσινό και το Γυμνάσιο Λύκειο Σίφνου. Τους χορηγούς επικοινωνίας: Το ράδιο Πρίσμα  FM, το Σίφνος Νετ την ηλεκτρονική εφημερίδα Σιφναϊκο Φως και το Sifnos2day.

 

Ετικέτες: