Γιορτή Ιεράς Καρδίας του Ιησού και νησιώτικο πανηγύρι στο όμορφο χωριό

Ο Γαλησσάς κρατά ψηλά τη “σημαία” των παραδόσεων

  • Δευτέρα, 18 Ιουνίου, 2018 - 06:13

Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, κατοίκων αλλά κι επισκεπτών του Γαλησσά γιορτάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η θρησκευτική γιορτή της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, με το έθιμο της φλεγόμενης καρδιάς να αναβιώνει σε έναν από τους μικρούς λοφίσκους της περιοχής και να προσελκύει όλα τα βλέμματα.

Το χωριό του Γαλησσά πιστό στις παραδόσεις, πραγματοποίησε με πάσα προσοχή το όμορφο έθιμο, που μάγεψε όλους όσους επισκέφθηκαν το χωριό και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον Ιερό Ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού.

Αμέσως μετά, όπως και κάθε χρόνο, ακολούθησε νησιώτικο γλέντι και πανηγύρι το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος του Γαλησσά, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου καθώς και η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά.

Ζωντανή ορχήστρα συνέβαλε ουσιαστικά στο κέφι των προσώπων που έδωσαν το “παρών” στο πανηγύρι, ενώ άφθονο κρασί αλλά και μεζέδες προσφέρθηκαν στους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξε φιλική συμμετοχή του Επιμορφωτικού και Φιλοτεχνικού Συλλόγου Φοίνικα, όπως και μελών του παραδοσιακού εργαστηρίου “Άρωμα Παράδοσης”.