Οινικές διαδρομές Παρίων

  • Πέμπτη, 2 Αυγούστου, 2018 - 09:55

O Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνεργασία με τους σεφ κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, κύριο Ηλία Μαμαλάκη και κύριο Πάνο Ιωαννίδη και τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα, τα Οινοποιεία: του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου», της εταιρείας «Ε. Θ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ Α.Ε.», «Ανουσάκη» του κ. Παντελή Ανουσάκη, «Λουρίδη» του κ. Νίκου Λουρίδη, «AΣΤΕΡΑΣ» του κ. Κων/νου Ρούσσου και Nαουσαίους μικροοινοπαραγωγούς,

διοργανώνει το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 διημερίδα με τον τίτλο:

«OINIKEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ»

Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού. Αλλά παράλληλα, και μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του «οινικού τουρισμού» αφενός και αφετέρου την καθιέρωση ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές ενδιαφέρον!

Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, με έμφαση φέτος στο κεντρικό θέμα της διημερίδας: τα πατητήρια:

-στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία του νησιού, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού στο νησί μας, θα παρακολουθήσουν εισήγηση για τα πατητήρια της Πάρου από τον κ. Γιώργο Καβάλλη, ομιλίες από οινολόγους και θα πραγματοποιήσουν γευστικές δομικές,

-στο δεύτερο θα πάρουν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων από ελληνικές συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα ενώ παράλληλα θα συνομιλήσουν με τους σεφ: κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, κύριο Ηλία Μαμαλάκη και κύριο Πάνο Ιωαννίδη, και τη συγγραφέα-δημοσιογράφο κυρία Νίκη Μηταρέα, θα τους παρακολουθήσουν να στήνουν τις συνταγές τους και θα γλεντήσουν παραδοσιακά στο κλείσιμο της διημερίδας.

Η παρακολούθηση της ημερίδας, από όσους δηλώσουν εντός της προθεσμίας συμμετοχή, είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την 25η Αυγούστου 2018.

Δηλώσεις συμμετοχής στο syllogosgynaikwnnaoussasparou@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 κυρία Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη και 2284051402, 6945533328 κυρία Ελευθερία Μπαρμπαρίγου.