Έκθεση "Μνημεία της Χριστιανοσύνης" στη Μήλο

  • Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2018 - 13:30

Με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου – Μήλου κ.κ. Δωρόθεου Β΄ και των Πατέρων της Εκκλησίας της Ιεράς Νήσου Μήλου, εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ», στο Καταφύγιο του Αδάμαντα, την 11η Αυγούστου 2018.

 Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Μήλου, την Ιερά Μητρόπολη Σύρου – Μήλου και την Ένωση Φίλων Αδάμαντα (Ε.Φ.Α.) και ήταν εμπνευσμένη από το βιβλίο του αείμνηστου συμπατριώτη μας Ζαφείριου Βάου «Ναοί & Ναϋδρια της Μήλου», που αποτυπώνει την αδιάλειπτη παρουσία 2000 ετών των Χριστιανικών μας μνημείων και της θρησκευτικής μας παράδοσης. 

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Δωρόθεος Β´ συνεχάρη το Δήμαρχο Μήλου, κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη και τους συνεργάτες του, δίνοντας έμφαση στην εποικοδομητική συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου, καθώς και στην εμφανή τουριστική άνοδο της Μήλου.

 Ο Δήμαρχος Μήλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο κ.κ. Δωρόθεο Β´ και τους Πατέρες της Ιεράς Νήσου Μήλου και αναφέρθηκε στη συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη του μνημείου των Κατακομβών και εν γένει του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ιερά Νήσο Μήλο. Επίσης, συνεχάρη τον πρόεδρο της Ένωσης Φίλων Αδάμαντα (Ε.Φ.Α.) κ. Δημήτρη Μωραΐτη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αδάμαντα κ. Σταύρο Μωραΐτη και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της έκθεσης. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε την χορηγό εταιρεία IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κες Σοφία Βαμβακάρη και Ζαμπέτα Τούρλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Πρόεδροι και μέλη των τοπικών συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.  

Η Έκθεση θα βρίσκεται στο καταφύγιο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού, με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολής μας.