Προσκοπικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της θερινής μεγάλης δράσης υπαίθρου των Ανιχνευτών Μυτιλήνης στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης… στη Σύρο

  • Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2018 - 06:18

Δεκατρείς έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν στο Τμήμα Ανιχνευτών των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου, βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Σύρο, πραγματοποιώντας διάφορες δράσεις, αλλά και γνωρίζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Το συγκεκριμένο ταξίδι του Τμήματος Ανιχνευτών, εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης καλοκαιρινής τους δράσης και με την οποία κλείνει ουσιαστικά και η προσκοπική χρονιά.

Για αυτό το ταξίδι μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» ο Έφορος του Τμήματος, Στρατής Μπαλάσκας, ο οποίος εκτός των άλλων, δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο ο ίδιος, όσο και τα παιδιά, για την παραμονή τους στο νησί.

«Φέτος οι Ανιχνευτές πραγματοποίησαν ένα ταξίδι το οποίο είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Στη ρότα του γαρμπή» και το οποίο περιλάμβανε ένα μεγάλο ταξίδι στα νησιά Σύρο, τη Μύκονο, τη Δήλο και τη Γυάρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας δίνοντας το στίγμα της δράσης που ολοκληρώθηκε χθες.

Οι δεκατρείς Ανιχνευτές, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στις  Εστίες του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σύρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας, από κοντά τις φυσικές ομορφιές του νησιού επισκεπτόμενοι πολλά μέρη, να πραγματοποιήσουν μία έρευνα για την Καθολική Κοινότητα, να επισκεφθούν τους πολιτιστικούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι παράλληλες δράσεις και επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Μύκονο και στη Δήλο, ενώ δυστυχώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες δεν κατέστη εφικτό να επισκεφθούν τη Γαύρο.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Σύρο, οι Ανιχνευτές εκτός από τη γνωριμία τους με το νησί, πραγματοποίησαν και μία συγκεκριμένη δράση, η οποία αποτυπώνει ένα «ευχαριστώ» προς την κοινωνία που τους φιλοξενείς.

«Εμείς πάντα συνηθίζουμε στο πλαίσιο της δράσης αυτής να πραγματοποιούμε και μία δράση κοινωνικής προσφοράς, δηλαδή ένα «αντίδωρο» των προσκόπων στην κοινωνία που μας φιλοξενεί. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με τους Προσκόπους των Κυκλάδων αποφασίσαμε να βοηθήσουμε στον ευπρεπισμό του «Κοιμητηρίου των Αγγέλων» της Άνω Σύρου», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν τη Σύρο, μεταφέροντας τις καλύτερες των εντυπώσεων που αποκόμισαν τα παιδιά από τον πολιτισμό που αποπνέει το νησί.