Επιτυχημένο για 4η χρονιά το Φεστιβάλ Άνδρου υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου

  • Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 16:47

Ακόμα μία χρονιά επιτυχούς διοργάνωσης, ακόμη μία χρονιά που η Άνδρος πρωταγωνιστεί στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με το 4ο Φεστιβάλ Άνδρου να κρατάει τα «σκήπτρα» της ψυχαγωγίας, διατηρώντας το υψηλής αισθητικής θέαμα, με τη φιλοξενία αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων, σπουδαίων συναυλιών και μουσικοχορευτικών δρώμενων.

Στον απόηχο της ολοκλήρωσης του 4ου Φεστιβάλ Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου και με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη, χορηγών, αλλά και εθελοντών, η φετινή επιτυχία του μάς γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά, αλλά και ευθύνη.

Με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Παντελή Βούλγαρη, το Φεστιβάλ Άνδρου έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση των Ανδριωτών ως πηγή πολιτισμού και έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Περίπου 8.000 θεατές παρακολούθησαν 15 παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, στο υπερσύγχρονο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου, προσφορά του Ανδριώτη ευεργέτη κ. Αλκιβιάδη Τάττου, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την αγάπη τους στον θεσμό, που κάθε καλοκαίρι ανεβάζει όλο και ψηλότερα τον πήχη.

Σημαντικοί καλλιτέχνες, αλλά και νέοι Ανδριώτες δημιουργοί, έδωσαν και φέτος δυναμικό «παρών», χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους θεατές. Ανάμεσα στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις καλοκαιρινές βραδιές στο νησί της Άνδρου, ήταν ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Νίκος Ψαρράς, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Κατερίνα Πολέμη, οι Χαΐνηδες, κ.ά.

Το 4ο Φεστιβάλ Άνδρου, υπογράμμισε, φέτος, με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, που απετέλεσε, άλλωστε, και έναν από τους βασικούς στόχους του. Θεωρώντας σημαντική υπόθεση την επαφή των νέων με όλες τις μορφές της τέχνης, διοργάνωσε τον χειμώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις, με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση εκ μέρους των παιδιών. 

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τη συνάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Παντελή Βούλγαρη και των «Φίλων Φεστιβάλ Άνδρου»  με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Άνδρου, με θέμα «Το παιδί και η τέχνη, σκέψεις και η μύηση των νέων του νησιού στις πολιτιστικές δράσεις», την επίσκεψη της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, η οποία παρουσίασε το Αρχαίο Δράμα στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Άνδρου, την παράσταση του Μικρού Εθνικού Θεάτρου «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη», που ταξίδεψε στα νηπιαγωγεία του Κορθίου, της Χώρας και του Γαυρίου και γέμισε με  χαρά τα παιδιά.

Η Άνδρος του πολιτισμού φιλοξένησε για 4η χρονιά ένα Φεστιβάλ με όραμα, που αναδεικνύει το νησί, ενισχύει την τοπική οικονομία και αναπτύσσει το πολιτιστικό επίπεδο και μάλιστα σε δύσκολες εποχές οικονομικής αλλά και κρίσης αξιών. Το Φεστιβάλ Άνδρου γαληνεύει την ψυχή, ταξιδεύει τη σκέψη, ψυχαγωγεί και διασκεδάζει. Και του χρόνου!