Απόλυτη επιτυχία για την πρώτη Athens Animation Agora

  • Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2018 - 22:09

Η πρώτη Athens Animation Agora (3Α) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από το Σάββατο 22 έως και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, συγκεντρώνοντας πληθώρα επαγγελματιών του χώρου της εμψύχωσης, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Την έναρξη της πρώτης 3Α χαιρέτησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Λευτέρης Κρέτσος, τονίζοντας τη σημασία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας ως ένα μέσο πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από πρωτοβουλίες και συνέργιες όπως είναι αυτές με την Athens Animation Agora, το Animasyros & την ASIFA HELLAS. Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Chantepy ανέφερε στο λόγο του πως η 3Α αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία στο χώρο του Animation, την οποία η Πρεσβεία της Γαλλίας στηρίζει άμεσα αλλά και έμμεσα μέσω του Γαλλοελληνικού Δικτύου Καινοτομίας Mazinnov, όπως ανέφερε και ο κ. Olivier Dovergne, Αναπληρωτής επικεφαλής Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) τονίζοντας τη σημασία της στήριξης του οπτικοακουστικού τομέα, μέρος του οποίου είναι και οι ενέργειες του Animasyros και της 3Α. Ο κ. Ηρακλής Παπαθεοδώρου, Συντονιστής Ψηφιακής Ανάπτυξης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μίλησε για την μοναδικότητα της τέχνης της εμψύχωσης ως μέσο έκφρασης, την δύναμή της να φέρνει στο προσκήνιο τις αξίες του σήμερα, και τόνισε πως το Animasyros δίνει αυτή την ευκαιρία έκφρασης στους δημιουργούς, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις τους, ένα στόχο κοινό με τοΊδρυμα Ωνάση. Τέλος, η Μαρινέτα Κρητικού, συντονίστρια της Αγοράς του Φεστιβάλ, παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα της τριήμερης εκδήλωσης, λέγοντας πως σκοπός της 3Α είναι να προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται για το animation, το μέγιστο δυνατό σε όλα τα επίπεδα.

Η 3Α ολοκληρώθηκε με το επίσημο prefestival event του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros powered by Onassis Culture, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, κ. Βασίλης Καραμητσάνης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες της 3Α, της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης για τον κλάδο του Animation, και προσκάλεσε το κοινό στην 11η διοργάνωση του Φεστιβάλ Animasyros, που θα διεξαχθεί από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σύρου. Τόνισε, επιπλέον, ότι τόσο το Φεστιβάλ όσο και η Αγορά δε θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς κάποιες συνεργασίες και συνέργιες, δίνοντας το λόγο στον Γενικό Διευθυντή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Χρήστο Καρρά. Ο κ. Καρράς καλωσόρισε το κοινό και δήλωσε πολύ χαρούμενος που συνεχίζεται αλλά και μεγαλώνει η συνεργασία με το Animasyros, όντας φέτος powered by Onassis Culture, και η σύνδεση μέσα από το ειδικό αφιέρωμα, Onasseas – The Salty Stories, που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ. Ειδικά, αναφέρθηκε στη διοργάνωση της 3Α ως μία σημαντική ενέργεια για τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα του κλάδου, αξίες που έχουν σημασία για το Ίδρυμα Ωνάση. Το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Φλωρεντής, Γ.Γ. Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η τέχνη της εμψύχωσης δίνει ζωή σε μία ολόκληρη κοινότητα ταλαντούχων ανθρώπων που μπορούν να εκφράζονται μέσα από αυτήν, ενώ ανανέωσε το ραντεβού του με το Φεστιβάλ για το 2019. Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, καλωσόρισε το κοινό, ως πλέον συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ, και ανέφερε την έμπρακτη συμμετοχή της Αντιπροσωπείας μέσα από την καμπάνια EU&Me, μέσω της οποίας χρηματοδοτήθηκαν πέντε μικρού μήκους ταινίες animation, οι οποίες θα προβληθούν στο ειδικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του Animasyros 11 powered by Onassis Culture, ανακοινώθηκαν και τα τρία (3) project που θα ταξιδέψουν μέχρι τη Σύρο και θα παρουσιαστούν στο Pitching Forum της Αγοράς στο φετινό Φεστιβάλ. Τα project είναι τα εξής:

  1. Find me with Love by Effie Pappa (UK/GR)– Short film 10min

  2. Markos by Thomas Kunstler (GR/IT)– Feature film 105 min

  3. Toto’s House by XinXin Liu (CN)– Series 12X5min

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο νησί της Σύρου, παρουσιάζοντας περισσότερες από 200 ταινίες από περισσότερες από 30 χώρες σε 4 διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές, Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες, Μεγάλου Μήκους- Βραβείο Κοινού, Φοιτητικό Διαγωνιστικό), 5 πανοράματα (Διεθνές, Φοιτητικό, K.ID.S, Ελληνικό, LGBTQI+), ειδικές προβολές και αφιερώματα, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, μοναδικές εκθέσεις αλλά και πάρτι.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Η πρώτη Athens Animation Agora αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής & του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture και υλοποιείται με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Γαλλοελληνικού Δικτύου Καινοτομίας Mazinnov, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Ετικέτες: