Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 5ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού, στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού, που φέτος διοργανώνει η ομάδα “Εκείνοι οι Ζαβοί”

“Ελάτε, να περάσουμε δύο εβδομάδες αξέχαστες”

  • Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 2019 - 06:17

Την παρουσίαση της διοργάνωσης, για το 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού, πραγματοποίησαν τα μέλη της ομάδας “Εκείνοι οι Ζαβοί”, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στο παιχνίδι-θεσμό, πλέον, του Συριανού Καρναβαλιού.

Την “υπόσχεση”, το φετινό “Λουκούμι” να είναι γεμάτο από πολλές-πολλές εκπλήξεις, έδωσαν “Εκείνοι οι Ζαβοί”, η ομάδα που πέρσι κέρδισε το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού και φέτος έχει αναλάβει τη διοργάνωσή του, σχεδιάζοντας γρίφους και δοκιμασίες, που θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε μία περιπέτεια γνώσης του νησιού, αλλά και απόλυτης διασκέδασης και φυσικά κερνώντας... Λουκουρούμι!

Το Συριανό Καρναβάλι το πιο λουκουμοσκονισμένο”

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Γ. Ρίτσος” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και παραχώρησαν τα μέλη της οργανωτικής ομάδας, κ.κ. Χριστίνα Πρίντεζη, Κυριακή Κοντογιάννη, Ελπίδα Γαδ και Μαρία Αντωνίου, χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμαή Μενδρινού, η οποία συνεχάρη την ομάδα, τόσο για τη νίκη της πέρσι όσο και για τη φετινή διοργάνωση. “Πλέον το “Λουκούμι” είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Συριανού Καρναβαλιού. Βλέπουμε ότι ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και συμμετέχει σε αυτό. Θα ήθελα από την πλευρά μου να κάνω ένα κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει για άλλη μία φορά, τόσο το “Λουκούμι”, όσο και το Συριανό Καρναβάλι”, σημείωσε η Αντιδήμαρχος.

Παράλληλα ανακοίνωσε, πως “το Τμήμα Πολιτισμού φέτος αποφάσισε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο οικονομικά τη διοργάνωση, καθώς όπως είπα είναι πάρα πολύ σημαντική για το καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής” και αδιαμφισβήτητα, το Συριανό Καρναβάλι, είναι το πιο... λουκουμοσκονισμένο από όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας”.

Η κ. Μενδρινού έκλεισε ευχόμενη “καλή επιτυχία σε όλους, καλή αρχή, καλό “Λουκούμι” και καλό καρναβάλι”.

Να παίξουμε σαν παιδιά”

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ομάδας “Εκείνοι οι Ζαβοί”, αφού... διαβεβαίωσαν πως “το όνομά μας προδίδει το χαρακτήρα μας”, σημείωσαν πως “ως ομάδα έχουμε σταθερή παρουσία στο Συριανό Καρναβάλι, με πολύ μεγάλη ενέργεια και κέφι, κάθε φορά, το απολαμβάνουμε. Χορεύουμε, τραγουδάμε, χορεύουμε, πίνουμε πολύ – λίγο παραπάνω ίσως – στεγνοί ή βρεγμένοι, διασκεδάζουμε και το ζούμε κάθε φορά με την ψυχή μας”.

“Εξίσου σταθερή είναι και η σχέση μας με το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού, από ενάρξεως θα λέγαμε, καθώς μέλη της ομάδας μας, ανήκαν στην πρώτη επιτροπή, που καθιέρωσε το παιχνίδι το 2015”, εξηγούν. “Τα χρόνια πέρασαν κι εμείς “Λουκούμι” συνεχίζουμε να παίζουμε κάθε χρόνο, με την ίδια διάθεση και ενέργεια. Έτσι, πέρσι βρεθήκαμε στη θέση του νικητή και φέτος, στη θέση της διοργανώτριας ομάδας. Απολαμβάνουμε το ρόλο μας πολύ, τον ευχαριστηθήκαμε και ως παίκτες, άλλο τόσο ευχαριστηθήκαμε και τη διοργάνωση” σημειώνουν οι “Ζαβοί”.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, “η διαδικασία είναι σίγουρα σύνθετη και παραγωγική αλλά ταυτόχρονα γόνιμη και δημιουργική. Στόχος μας στο “Λουκούμι” αυτό, είναι να περάσουμε καλά, να παίξουμε σαν παιδιά, να διαγωνιστούμε με έξυπνους γρίφους και διασκεδαστικές δοκιμασίες, να γνωρίσουμε το νησί καλύτερα, ιστορικά αλλά και γεωγραφικά, να σπάσουμε τη μονοτονία της καθημερινότητας και το λήθαργο του χειμώνα. Ελπίζουμε να το έχουμε πετύχει και να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των συμμετεχόντων”.

Εκπλήξεις και πάρτι

Οι φετινοί διοργανωτές τηρούν... σιγή ιχθύος, σχετικά με τις εκπλήξεις του φετινού κυνηγιού. Παρ' όλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι, πως θα περιλαμβάνει πολλές ευκαιρίες για γλέντι.

“Χωρίς να μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα, το φετινό “Λουκούμι” θα περιλαμβάνει δραστηριότητες και συναντήσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, για τις ομάδες και τις δοκιμασίες που θα ακολουθήσουν. Η έναρξη του παιχνιδιού είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μιαούλη και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Τελετή λήξης στις 2 Μαρτίου με ένα πάρτι-έκπληξη, που ελπίζουμε να σφραγίσει ένα όμορφο, ζωντανό “Λουκούμι” με υπέροχες αναμνήσεις για όλους. Μην ξεχνάτε, ότι στη μέση της διοργάνωσης θα υπάρχει ένα ακόμη γλέντι-έκπληξη”, σημειώνουν.

Η ομάδα απηύθυνε τις ευχαριστίες της προς τους χορηγούς, αλλά και όλους, όσοι στηρίζουν τη διοργάνωση, καθώς χάρη σε εκείνους υλοποιούνται όλα όσα είχε φανταστεί η ομάδα, ενώ προσκαλούν όλους, “να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα, η οποία να αποτελείται από 8 έως 20 άτομα, να βρείτε ένα ευφάνταστο όνομα και να έρθετε να παίξετε μαζί μας. Δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο από εσάς, παρά μόνο την καλή σας διάθεση και πολλή πολλή φαντασία. Όλα τα υπόλοιπα, θα τα φροντίσουμε εμείς. Ελάτε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να γελάσουμε, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε δύο εβδομάδες, οι οποίες θα μας μείνουν αξέχαστες. Ελάτε να ζήσουμε τη χαρά του παιχνιδιού και να νιώσουμε και πάλι παιδιά”.

Κλείνοντας, η ομάδα υπενθύμισε, πως οι συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενοι για το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στα social media, αλλά και στην ιστοσελίδα του “Λουκουμιού”, ενώ ενημέρωσαν πως η πρώτη παράδοση των γρίφων στους αρχηγούς των ομάδων που θα διαμορφωθούν, καθώς και η έναρξη της πρώτης δοκιμασίας, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση της πλατείας Μιαούλη.