Υποδέχθηκαν το νέο έτος τα μέλη και οι φίλοι του Κοινωνικού, Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου των Καμινίων Σύρου

Ένας Σύλλογος πολιτισμού και δράσης

  • Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:21

Αξιέπαινη πορεία στον πολιτισμό και την κοινωνία έχει ο Κοινωνικός, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων, ο οποίος τα τελευταία τρία έτη, κατά τα οποία δραστηριοποιήθηκε ενεργά, έχει αναπτύξει πλούσιο έργο, που τιμά τον τόπο και την πανέμορφη γειτονιά των Καμινίων.

Η αξιόλογη δράση του, τη σφραγίδα της οποίας βάζει το ΔΣ, τα μέλη του και ο σημερινός πρόεδρός του, Γιώργος Σιγάλας, που διαδέχτηκε τον κ. Τζιράκη, αναδείχθηκε και αναγνωρίστηκε από το σύνολο των προσκεκλημένων προσώπων της Αυτοδιοίκησης στους χαιρετισμούς τους, καθώς και των νέων υποψηφίων που έδωσαν το “παρών” στη λιτή εκδήλωση, την οποία πραγματοποίησε με επιτυχία το ΔΣ, προκειμένου να υποδεχθούν τα μέλη του το νέο έτος.

Πλούσιος απολογισμός και υψηλοί στόχοι

Η πορεία του εν λόγω Συλλόγου διακρίνεται για τη συνεχή παρουσία στα κοινά αφού πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων που διατηρούν κι ενισχύουν την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα των Καμινίων και της Σύρου.

Ειδικότερα, από τα αξιόλογα βήματα του Συλλόγου, η τακτική και συνεπής συνεργασία των μελών του, που έχει σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση αποκριάτικης χοροεσπερίδας, τη συμμετοχή στον εορτασμό της εύρεσης της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Τήνου, με την περιφορά της εικόνας της Ευαγγελίστριας (Καμινίων) στην περιοχή, καθώς και τις πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις κατά τον εορτασμό του ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Εκτός των ανωτέρω, η γειτονιά τα τελευταία χρόνια παραμένει ζωντανή με τα μέλη του ΔΣ και τους κατοίκους των Καμινίων να πραγματοποιούν την εντυπωσιακή περιφορά του Επιταφίου σε κάθε σοκάκι, όπως επίσης και να εορτάζουν και τον Κλήδονα.

Σπουδαία δραστηριότητα παρουσιάζει ο Σύλλογος όμως και σε πολιτιστικό επίπεδο, με την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων όπως η μουσικοθεατρική παράσταση του Αντώνη Μπούμπα “Μένω σε κάποια γειτονιά” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σιγάλα, όπως παρομοίως και η παράσταση “Που πήγαν οι κουραμπιέδες;”, στις οποίες έσπευσε να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου από το νησί. Στον απολογισμό του Συλλόγου όμως, θα ήταν παράλειψη να μην προστεθεί και το λαϊκό νησιώτικο γλέντι, όπως και η γενικότερη φροντίδα της “στέγης” τους.

Τέλος, σπουδαιότερο γεγονός όλων, η συνεργασία του Κοινωνικού, Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καμινίων με τη δημοτική σύμβουλο, Μαρίζα Αγγελοπούλου για την προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης των ταφικών μνημείων του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως χθες εκτός από το ξεχωριστό video που παρουσιάστηκε για τα γλυπτά ταφικά μνημεία του ιστορικού Κοιμητηρίου, η ίδια γνωστοποίησε και τη θετική εξέλιξη της δωρεάν διάθεσης στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης (από ιδιώτη μηχανικό), της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης ορισμένων εξ αυτών των ταφικών μνημείων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αφού ο κ. Σιγάλας ευχαρίστησε Δήμο και Περιφέρεια για τη συνεργασία με φόντο το μικρό γήπεδο στα Καμίνια, για το οποίο ευχήθηκε να ολοκληρωθεί, ενώ ακολούθησε λιτό κέρασμα. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, χαιρέτησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου.