Εορτης Αδελφότητας Τηνίων

  • Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:08

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 196η επέτειος από την Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης Τήνου από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων την περασμένη Κυριακή.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ.κ. Δωρόθεου Β’ με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας, μέσω της Λ. Αλεξάνδρας, πλαισιομένη από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, του χορευτικού τμήματος του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου, πλήθους κόσμου, μελών και φίλων της Αδελφότητας, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρόν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στις κατάμεστες αίθουσες της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, και μετά την προσφώνηση του Προέδρου Μανώλη Σκαρή χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος Β’, οι Βουλευτές Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης και Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιδήμαρχος Τήνου Εμμανουήλ Σώχος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών Καθηγητής Δημήτριος Κορρές, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επιμελητής της Βιβλιοθήκης του ΠΙΙΕΤ Νικόλαος Γκίζης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θερμά ευχαριστεί για την παρουσία τους: τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Κιούση που εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπισκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, τον π. Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών κ. Νικόλαο, τον εκπρόσωπο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, τους Βουλευτές Κυκλάδων Ιωάννη Βρούτση και Νίκο Συρμαλένιο, τον Έπαρχο Τήνου Ιωάννη Γιαγιά, τον Αντιδήμαρχο Τήνου Εμμανουήλ Σώχο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Τήνου Παντελή Αρμάο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων Ιάκωβο Μαλακατέ, το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ Νικόλαο Διαμαντάκη, τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού  Συλλόγου Τήνου Ανδρέα Τσιμέκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων Χρήστο Τεντόμα, τους πολιτευτές Κυκλάδων Γεώργιο Βακόνδιο, Χρήστο Πολατσίδη, Γιάννη Βλασερό και Φίλιππο Φόρτωμα, τον Διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Λεωνίδα Χαλεπά, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών Καθηγητή Δημήτριο Κορρέ, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου Γεράσιμο Μαγκανιώτη, την Πρόεδρο της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου Φραντζέσκα Κουνάνη, τους κυρίους Ιάκωβο και Λάζαρο Ρήγο, όλους τους εκπροσώπους τηνιακών συλλόγων καθώς και όλα τα μέλη και φίλους του ιστορικού μας σωματείου.