To Animasyros για πρώτη φορά στην Πάρο

  • Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2019 - 12:22

Το φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχίας στο νησί της Πάρου και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου ενώνουν για πρώτη φορά τις κυκλαδικές δυνάμεις τους.

Στο πλαίσιο του Animasyros #tour18_19, διοργανώνεται ένα μοναδικό εκπαιδευτικό εργαστήριο κινουμένων σχεδίων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Το εργαστήριο επιμελείται ως εκπαιδευτής ο νέος ιταλός ανιμέιτορ Τόμας Κούνστλερ που εδώ και χρόνια έχει ως βάση του την Ελλάδα.

Με θεματικό τίτλο A tale in Márpissa, το εργαστήριο θα αξιοποιήσει τις τεχνικές της κοκκίδωσης (pixilation) και της φωτογράφισης (stop motion) για να οπτικοποιήσει μια σύντομη αφήγηση για το μοναδικό παραδοσιακό οικισμό και τους ανθρώπους της Μάρπησσας, με αφορμή τα δέκα χρόνια του πολιτιστικού φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα.

Το εργαστήριο διοργανώνεται με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας.

Η προγραμματική συνεργασία των δύο φεστιβάλ θα συνεχιστεί με προβολές  βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το πρόγραμμα του Animasyros τον προσεχή Αύγουστο στο πλαίσιο του 10ου φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα.

Σχετικά με τις Διαδρομές στη Μάρπησσα

Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα είναι ένα τριήμερο, βιωματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών και πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στη Μάρπησσα της Πάρου από το 2010. Το φεστιβάλ έχει ως κεντρική ιδέα τη δημιουργία διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, γύρω από θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος. Είναι σχεδιασμένο πάνω στα χαρακτηριστικά και την κλίμακα του χωριού και έχει στόχο τη βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων. 

www.stimarpissa.gr

Σχετικά με το Animasyros

Το Animasyros #tour αποτελεί την ολόχρονη σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων με προβολές βραβευμένων ταινιών και εφαρμοσμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια κινουμένων σχεδίων σε διάφορα σημεία της Ελλάδος και του εξωτερικού. Το Animasyros #tour18_19 που θα διαρκέσει ως την επόμενη διοργάνωση του Animasyros 12 (Σύρος, 18-22.09.2019) έχει προγραμματίσει στάσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ερμούπολη, Χίο, Πάρο αλλά και σε Κύπρο, Αίγυπτο και Βουλγαρία.

 

Δείτε ενδεικτικά βίντεο από εργαστήρια του #tour18_19:

Ερμούπολη https://vimeo.com/326506299

Χίος https://vimeo.com/325690423