Ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖω και φίλοι μουσικοί: «Θρύλοι, Μύθοι, δίχως παραμύθι»

  • Τρίτη, 28 Μαΐου, 2019 - 18:41

Η ομάδα αφήγησης ΠαραμυθιαΖω και φίλοι μουσικοί παρουσιάζουν την παράσταση αφήγησης «Θρύλοι, Μύθοι, δίχως Παραμύθι» που συνοδεύεται από μουσική αλλά και τραγούδια εμπνευσμένα από το ίδιο θέμα. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στις 9 ακριβώς. Έξι αφηγητές και τέσσερις μουσικοί, σε μια μίνι σκυταλοδρομία ιστοριών και τραγουδιών, εμπνευσμένη από το θέμα της Παγκόσμιας Μέρας Αφήγησης που επιλέχθηκε διεθνώς για το 2019: «Μύθοι, θρύλοι, έπη» (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω).

Η παράσταση προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους, με έναυσμα τις διαφοροποιήσεις στην επεξεργασία της προφορικής αφήγησης.

Μια σημείωση: Κάθε ιστορία, εκτός της ομορφιάς της, έχει μια ιδιαίτερη αξία για τον κόσμο της αφήγησης: άλλος μύθος αναδεικνύει τη σχέση μύθου - παραμυθιού, άλλος τη σχέση μύθου - πραγματικότητας, άλλος τον τρόπο με τον οποίον ερευνήθηκε κι άλλος τον τρόπο με τον οποίον ταξίδεψε μέχρι το σήμερα. Επίσης, κάθε αφήγηση αντιπροσωπεύεται στον χώρο με συναφές υλικό και συνοδεύεται από μουσική που λέει την ιστορία με άλλον τρόπο.

Η βραδιά θα κλείσει με μια μικρή συναυλία ελληνικών και ξένων τραγουδιών που διηγούνται ιστορίες, από ένα νεοσύστατο σχήμα έμπειρων και αγαπημένων μουσικών, αποτελούμενο από τη Ρένα Βέργου (φωνή), τον Απόστολο Μάρη (κανονάκι, νέι, κλαρίνο), τον Νίκο Απέργη (ακορντεόν) και τον Βαγγέλη Αραγιάννη (κοντραμπάσο).

Επειδή η συνολική ώρα των αφηγήσεων είναι μεγάλη και προς σεβασμό των αφηγητών και του κοινού, επιτρέπεται η είσοδος και η αποχώρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά μόνο κατά τις ώρες έναρξης των εκάστοτε αφηγήσεων και όχι κατά τη διάρκεια. Παρακαλούμε να παραβρίσκεστε στο φουαγιέ λίγα λεπτά νωρίτερα, καθώς οι αναγραφόμενες ώρες έναρξης των αφηγήσεων είναι κατά προσέγγιση.

* Στο φουαγιέ, θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, που θα χρησιμεύσει για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της παράστασης. Θυμίζουμε ότι τα μέλη της ομάδας ΠαραμυθιαΖω δεν αμείβονται παρά μόνο ηθικά και πνευματικά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς:

  • Τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης που μας παραχώρησε την Πινακοθήκη Κυκλάδων.

  • Τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης που θα παρατείνει για μια μέρα την έκθεση των αυτοσχέδιων βιβλίων των μαθητών στον χώρο της Πινακοθήκης. Έχουμε, έτσι, την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να αφουγκραστούμε τον κόσμο μέσα από τον παιδικό νου.

  • Τον κ. Νίκο Κανακάρη που μας δάνεισε το τελευταίο αντίτυπο του βιβλίου του «Μύθοι της Δημιουργίας» για να το μελετήσουμε.

  • Τον κ. Αντώνη Καζαντζάκη για τον εξοπλισμό ήχου.

  • Τους χορηγούς επικοινωνίας που είναι πάντα στο πλευρό μας: cyclades24, go2syros.gr, empneusi.gr, Κοινή Γνώμη, SeriousMag, syrostoday, syrosagenda.gr