Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Αστικολόγων

Υποδειγματική φιλοξενία και ενθουσιασμός με τη Σύρο

Περισσότεροι από διακόσιοι σύνεδροι τίμησαν με την παρουσία τους το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Αστικολόγων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 22 Ιουνίου στο νησί της Σύρου, με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.

Το συνέδριο “άνοιξαν” με τους χαιρετισμούς τους, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, κ. Κωνσταντίνος Φιφλής και η Πρόεδρος της Ένωσης Αστικολόγων, κ. Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα, σχετικά με τις εργασίες του συνεδρίου, η αντιπρόεδρος της ΕΝΑΣ και καθηγήτρια νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κ. Καλλιρρόη Παντελίδου, σημείωσε, πως “ήταν το 13ο Συνέδριο της Ένωσης Αστικολόγων (ΕΝ.ΑΣ.) και φιλοξένησε ανθρώπους, που διδάσκουν, αγαπούν και υπηρετούν το Αστικό Δίκαιο, δηλαδή τη βάση της νομικής επιστήμης. Το Γενικό Ιδιωτικό Δίκαιο. Αυτή τη φορά το συνέδριό μας, είχε ως βάση θεματολογίας την οργάνωση περιουσιακών συνόλων, με ποικιλία θεμάτων, που έφταναν από το ζήτημα των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, των μακροχρόνιων, τα επενδυτικά προϊόντα, ήτοι την εκμετάλλευση της περιουσίας, την φορολόγηση των συζύγων, έως και τα ζητήματα κληρονομικού δικαίου, όπως ο κοινός λογαριασμός, η αποποίηση κληρονομιάς, καθώς στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αποποιήσεις, διότι ο κόσμος φοβάται, ότι θα αποδεχτούν μία κατάχρεη κληρονομιά και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν”.

Σε ό,τι αφορά την εμπειρία των συνέδρων στο νησί, η κ. Παντελίδου τόνισε, πως “το κλίμα ήταν πάρα πολύ ζεστό, η φιλοξενία του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου υποδειγματική και μπορώ να πω, ότι είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τη Σύρο”.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΕΝΑΣ, στο συνέδριο μετείχαν πάνω από 200 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα, παρακολούθησαν τις εργασίες και μέλη του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου παραχώρησε γεύμα στους συνέδρους σε εστιατόριο των Αγκαθωπών το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο, η αρχαιολόγος, κ. Μαίρη Ρώτα, ανέλαβε την ξενάγηση των συνέδρων στην Ερμούπολη, καθοδηγώντας τους και φανερώνοντάς τους τα μυστικά της “Αρχόντισσας” του πολιτισμού, στο κλείσιμο της διήμερης επίσκεψής τους.