Αυξημένη προσέλευση κόσμου στο πανηγύρι της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο χωριό

Κρατά γερά η παράδοση στον Γαλησσά

Την παράδοση διατηρεί υψηλά το χωριό του Γαλησσά, με τους πολίτες να συμμετέχουν για μία ακόμη χρονιά στο Πανηγύρι της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Ιεράς Καρδίας χωροστατούντος του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, ενώ αμέσως μετά, κάτοικοι και εθελοντές από τον Γαλησσά “άναψαν” τη φλεγόμενη καρδιά.

Πρόκειται για ένα έθιμο που ξεκίνησε το 1967 και αναβίωσε ξανά από το 2011 και μετά ως και σήμερα, εντυπωσιάζοντας κάθε καλοκαίρι κατοίκους κι επισκέπτες του χωριού.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στον μόλο του Γαλησσά από τον Ναυτικό Όμιλο του χωριού με τη συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαλησσά και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Για μία ακόμη χρονιά εντυπωσιακή άφιξη είχε η είσοδος του τραγουδιστή κ. Φιοράντη που έφθασε με βάρκα στο χωριό, ενώ η βραδιά φωτίστηκε από τα πολλά βεγγαλικά. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απήλαυσαν εδέσματα και χορό.

Τις εντυπωσιακές φωτογραφίες εξασφάλισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος.