7η Γιορτή του Κολοκυθιού στο Φοίνικα Σύρου

Η τοπική γαστρονομία συναντά το κέφι

Ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος «Ο Φοίνικας Σύρου», μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, διοργάνωσαν για 7η χρονιά την άκρως επιτυχημένη Γιορτή του Κολοκυθιού.

Το προαύλιο του Νηπιαγωγείου του Φοίνικα γέμισε με δεκάδες επισκέπτες της καθιερωμένης, πλέον, ως θεσμού για το χωριό, γιορτής, προκειμένου να διασκεδάσουν, αλλά και να τιμήσουν το “φοινικιανό” κολοκύθι, το οποίο είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε πολλές διαφορετικές συνταγές, που μαγείρεψαν και προετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Φοίνικας Σύρου”, κ. Ρόζα Ξανθάκη, μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τις 25 αφοσιωμένες εθελόντριες, που φέτος επιμελήθηκαν τους κολοκυθο...μεζέδες, που προσφέρθηκαν σε όσους επισκέφτηκαν τη Γιορτή του Κολοκυθιού και τους δεκάδες λοιπούς εθελοντές, που βοήθησαν στη διοργάνωσή της και εξυπηρέτησαν το κοινό, όπως επίσης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης, αλλά και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος παραχώρησε τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ μερίμνησε και για την καθαριότητα και το φωτισμό του χώρου.

Η κ. Ξανθάκη τόνισε, πως και η φετινή εκδήλωση διοργανώθηκε με πολύ κόπο, καθώς η οργανωτική διαδικασία είναι χρονοβόρα και αρκετά κουραστική, ωστόσο αυτός ο κόπος επιβραβεύτηκε, αφού οι επισκέπτες φέτος ξεπέρασαν στον αριθμό κάθε προηγούμενη χρονιά.

Επόμενη εκδήλωση για τον Επιμορφωτικό και Φιλοτεχνικό Σύλλογο του Φοίνικα, για την οποία προετοιμάζονται τα μέλη του είναι η παραδοσιακή Κακαβιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον επομενο μήνα.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική, με την Ελπίδα Γαδ, τον Αλέξανδρο Μήτση και το Μέμη Ροσσολάτο, οι οποίοι ξεσήκωσαν τους επισκέπτες της 7ης Γιορτής του Κολοκυθιού. Το κέφι “άναψε” με τη συμμετοχή χορευτικού τμήματος από το Παραδοσιακό Εργαστήρι “Άρωμα Παράδοσης”, ενώ τη... χορευτική σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο κόσμος, που χόρεψε και διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ.