Εκδήλωση της ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου, με τη συμμετοχή ηχηρών ονομάτων του θεάτρου, της ποίησης και του κινηματογράφου με αφορμή το Έτος Καμπανέλλη

Η Μύκονος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

  • Παρασκευή, 29 Απριλίου, 2022 - 06:16

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του του Ιάκωβου Καμπανέλλη το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακηρύσσει το 2022 ως «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη».

Η ΚΔΕΠΠΑΜ θέλοντας να συμμετέχει στον εορτασμό οργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα στον τιμώμενο συγγραφέα την Δευτέρα 2 Μαΐου στο πλαίσιο του θεσμού «Μύκονος Ποιητική Άνοιξη».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με ομιλίες η Κατερίνα Καμπανέλλη και ο Θέμης Ροδαμίτης, στην αφήγηση θα είναι η Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου, στο τραγούδι η Μόρφω Τσαϊρέλη, στο πιάνιο ο συνθέτης Ανδρέας Αναγνωστόπουλος και στο ακορντεόν και τη φυσαρμόνικα, ο Νίκος Απέργης.

Στην εκδήλωση θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά με σπάνιο υλικό στην πορεία του τιμώμενου συγγραφέα, στιχουργού, σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η στάση και η πορεία της ζωής του Ιάκωβου Καμπανέλλη τον καθιστούν μια ιδιαίτερη ποιητική προσωπικότητα στην πολιτιστική διαδρομή του τόπου.

Στην βραδιά θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια του από τους: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο, που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν σημαδεύοντας ανεξίτηλα μια ολόκληρη εποχή για τη χώρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μιλούν μέσα από βίντεο-προβολή άνθρωποι του Θεάτρου και του Κινηματογράφου (Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Μιχαηλίδης κ.α.).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στην αίθουσα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου στο Ματογιάννι, με ελεύθερη είσοδο, στις 20:30 το βράδυ.

Ετικέτες: