Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκειας έκθεσης στο πλαίσιο του 2ου Cycladic Kids Festival

11ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ο διαγωνισμός που θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου έχει ως θέμα τις "Σημερινές ιστορίες αγγείων"
  • Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:15

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με σκοπό την προσέγγιση, αλλά και την εκπαίδευση των νέων στον αρχαίο πολιτισμό, “τρέχει” αυτό το διάστημα τον 11ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής.

Το θέμα του διαγωνισμού που άρχισε στις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου είναι «Σημερινές ιστορίες αγγείων».

Εκτός του εικαστικού και διαγωνιστικού μέρους, η δράση περιλαμβάνει και την παρουσίαση των έργων των συμμετεχόντων στο πλαίσιο του 2ου Cycladic Kids Festival.

Αναπαράσταση της καθημερινότητας με την ένταξη ενός αγγείου

Με θέμα «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων» ο 11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τα παιδιά από τεσσάρων έως και 15 ετών, να αποτυπώσουν μία σκηνή από την καθημερινότητά τους, χρησιμοποιώντας ζωγραφική, κολλάζ, φωτογραφία ή μικτή τεχνική και να την εντάξουν μέσα στο περίγραμμα ενός αγγείου.

Ο φετινός διαγωνισμός που ήδη «τρέχει» από τις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου, έχει ως στόχο οι δημιουργίες των παιδιών να παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο σε μια μεγάλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του 2ου Cycladic Kids Festival που θα διοργανωθεί με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μαθαίνοντας για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων

Φέτος, μέσα από τον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα» που παρουσιάζεται στον 4ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και μέσα από θεματικές ενότητες και αντικείμενα να μάθουν για την ιδιωτική και τη δημόσια ζωή των αρχαίων Ελλήνων στην κλασική και την ελληνιστική περίοδο.

«Μία από τις πιο πλούσιες πηγές με πληροφορίες για την αρχαιότητα σήμερα είναι οι ζωγραφισμένες εικόνες πάνω στα πήλινα αγγεία. Από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα ο άνθρωπος αποτυπώνει πάνω σε αυτά εικόνες για τη ζωή και τις συνήθειές του και σκηνές από την μυθολογία και την καθημερινή του ζωή. Σήμερα, αντίστοιχες εικόνες βρίσκουμε κυρίως μέσα από το internet και τα social media», αναφέρει χαρακτηριστικά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο 11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής και το kidscontest.gr πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Raycap, υποστηρικτή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργείου Εξωτερικών, της γενικής γραμματείας απόδημου Ελληνισμού και της δημόσιας διπλωματίας.