Ως το φεγγάρι ταξίδεψαν τη Σύρο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Ορχήστρα των Κυκλάδων

Έκαναν μουσική την τρέλα που μας διαφεντεύει

Μετά από δύο sold out συναυλίες και τα διθυραμβικά σχόλια του κοινού, που κατέκλυσε το Θέατρο «Απόλλων» για να απολαύσει και να κλείσει στη μεγάλη «αγκαλιά» του τον αγαπημένο Αλκίνοο Ιωαννίδη, η Ορχήστρα των Κυκλάδων απέδειξε και πάλι ότι το όνομά της αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία.

Ύστερα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας, όπως το Μέγαρο Μουσικής και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και τη συνεργασία της με πολλούς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, η Ορχήστρα του Νίκου Κυπουργού, επέστρεψε στο ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης για να συμπράξει με τον σπουδαίο δημιουργό και ερμηνευτή και να ανακαλύψει τα μυστικά της μουσικής του.

Ανάταση ψυχής

Με οδηγό το συναίσθημα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας ταξίδεψε σε αγαπημένα μελωδικά μονοπάτια, πραγματοποιώντας στάσεις σε τραγούδια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία τόσο στην ελληνική μουσική, όσο και στις καρδιές μας. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, το κοινό πέταξε στο φεγγάρι μ’ ένα αερόστατο (Παράκληση), πέρασε βουνά και θάλασσες (Ο προσκυνητής) και ήπιε όλον τον Βόσπορο.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, μίλησε με τους στίχους και τις μουσικές του, έκανε χιούμορ με το κοινό, ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου και πλαισιώθηκε τόσο από τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Ορχήστρας των Κυκλάδων, όσο και από την Παιδική Χορωδία της.

Μέσα από τις μελωδίες του συναντήθηκαν οι ήχοι της Ανατολής και οι αρμονίες του κόσμου, ο έρωτας διαπέρασε το αύριο και ο δρόμος στρώθηκε με όνειρα.  

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και με την ευγενική χορηγία της κ. Δέσποινας Παρασκευαΐδου, η οποία αποτελεί σταθερή υποστηρίκτρια της Ορχήστρας των Κυκλάδων.