Νέοι μουσικοί δρόμοι στο πρόγραμμα του «Σύρος – Πολιτισμός 2017»

Τα αυτιά «άνοιξαν» στο Επισκοπείο

Η νόηση και το συναίσθημα συνήχησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην καταπράσινη «αγκαλιά» του Πισκοπιού, μέσα από τις συνθέσεις και τα τραγούδια των «Ώτα Ακούειν». 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος-Πολιτισμός 2017», το αγαπημένο τοπικό σχήμα παρουσίασε στο προαύλιο της Ενοριακής αίθουσας της Παναγίτσας, μοναδικά ακούσματα, μίξεις λόγου και φθόγγων που καταφέρνουν πάντα να θέτουν σε εγρήγορση και το μυαλό και τις αισθήσεις του κοινού τόσο με τις αλήθειες που κρύβουν, όσο και με την αιρετική ματιά τους, που ενίοτε σοκάρει.

Ο Πάνος Δραμυτινός, ο Ανδρέας Πολίτης, ο Αλφρέδος Δελιβέρτης, η Ρένα Βέργου, η Αγγελική Κοκκίνη και ο Μιχάλης Λαμπρίδης τα είπαν με το Νι και με το Σίγμα, σε μια προσπάθεια να συνταιριάξουν τις τυχόν παραφωνίες - διαφωνίες με την παραφωνία των καιρών που διανύουμε.

Η συναυλία των «Ώτα Ακούειν» αποτέλεσε την πρώτη εκδήλωση του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην περιοχή του Επισκοπείου. Ανάλογη αρχή έγινε και στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στην Απάνω Μεριά με τη Μουσική Βραδιά υπό το φως της Πανσελήνου, που συνδιοργανώθηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου. Στόχος του Τμήματος Πολιτισμού είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε περισσότερα σημεία του νησιού, δημιουργώντας νέες εστίες πολιτισμού και δίνοντας το κίνητρο σε κατοίκους και επισκέπτες να βιώσουν σημαντικές μουσικές και όχι μόνο στιγμές.

Το επόμενο ραντεβού των «Αυτιών που ακούνε» με τους φίλους τους θα δοθεί στις 29 Ιουλίου, στο Ενυδρείο του Κινίου.