Τελετή λήξης του 24ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

Ο επίλογος μιας επιτυχημένης διοργάνωσης

To χάρισμα, η σκηνική παρουσία, η σωστή προσπάθεια και προετοιμασία επιβραβεύτηκαν στην τελετή λήξης του 24ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης στο Ησυχαστήριο "Παναγία της Ελπίδας" της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους.

Μετά από μία γεμάτη εβδομάδα συναυλιών και μαθημάτων που συνέβαλαν στον άμεσο διαμοιρασμό της γνώσης και στην ενδυνάμωση των ανθρώπινων δεσμών, καθώς και στην έμπνευση και ψυχαγωγία ενός ποικίλου κοινού με διαφορετικά καλλιτεχνικά γούστα, το επιτυχημένο φεστιβάλ του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017» έριξε αυλαία.

Οι νικητές των Κιθαριστικών Αγώνων

Στον επίλογο της φετινής διοργάνωσης, το κοινό είχε τη χαρά να παρακολουθήσει ένα Κιθαριστικό Gala με τη συμμετοχή όλων των σολίστ και των νικητών των «14ων Κιθαριστικών Αγώνων» που ανακοίνωσε στην έναρξη της βραδιάς, ο διευθυντής του φεστιβάλ Άγγελος Νικολόπουλος.

Σημειώνεται πως, ο διαγωνισμός που έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων μουσικών προσωπικοτήτων, χωρίστηκε σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων και διεξάγεται σε 2 κύκλους, προκριματικό και τελικό.

Στην Α’ Κατηγορία (έως 14 ετών), το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στον Σταύρο Τσίκνα ο οποίος κέρδισε μία κιθάρα από τον Μουσικό Εκδοτικό Οίκο Χ. Νάκας – Κ. Παπαγρηγορίου. Το 2ο βραβείο απέσπασε η Ζωή Σκουμπούρη και το 3ο βραβείο ο Γεώργιος Ρομπόλας.

Στη Β’ Κατηγορία (14 - 17 ετών), πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Αραπάκης, ο οποίος έφυγε από το φεστιβάλ με μία κιθάρα από τον Μουσικό Οίκο Ανδρομηδά και το 3ο βραβείο δόθηκε στον Νικόλα Βήχο.

Στην Γ’ Κατηγορία (με συμμετέχοντες άνω των 17 ετών), το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στον Κώστα Μανωλκίδη, μέλος του κιθαριστικού συνόλου των «Piratas de la Guitarra». Ελλείψει 2ου βραβείου, στην Τρίτη θέση βρέθηκαν από κοινού η Μπέττυ Μαυροπούλου και ο Κωνσταντίνος Γκούτης. Και οι τρεις νικητές έλαβαν από μία επιταγή των 50 ευρώ από το κατάστημα μουσικών οργάνων Κοκονέτση, ενώ ο Κώστας Μανωλκίδης θα έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει συναυλία στο 25ο Φεστιβάλ Κιθάρας.

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια της τελικής συναυλίας στο προαύλιο του Ησυχαστηρίου έπαιξαν η Μπέττυ Μαυροπούλου, ο Κωνσταντίνος Γκούτης και ο Κώστας Μανωλκίδης, Στη συνέχεια, οι “Piratas de la guitarra” σε διεύθυνση Λέττας Βασιλείου παρουσίασαν τα κινηματογραφικά κομμάτια «La Valse d’ Amelie” (Yann Tiersen), «Por una Cabeza» (Carlos Gardel) και “Pirates of the Caribbean” (Klaus Badelt). Το κοινό απήλαυσε επίσης τον Ιταλό Fabio Barbagallo (Ιταλία) και τον Βασίλη Καναρά.

Το πρόγραμμα έκλεισε με πέντε συνθέσεις από την ορχήστρα του 24ου Φεστιβάλ σε διεύθυνση Άγγελου Νικολόπουλου, ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού του με τους φίλους του φεστιβάλ για το καλοκαίρι του 2018, σημειώνοντας πως η 25η επετειακή διοργάνωση θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις με ένα παν-ευρωπαϊκό χαρακτήρα.