Λήξη του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

«Παθιασμένο» φινάλε

«Νορβηγικό πάθος» πλημμύρισε το Θέατρο Απόλλων, στη λήξη ενός από τα πιο καταξιωμένα και αγαπημένα φεστιβάλ της Σύρου που δίνουν δυναμικό παρών στα πολιτιστικά δρώμενά του.

Το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, το οποίο ολοκλήρωσε τον σύντομο κύκλο του μετά από ένα «καταιγιστικό» τριήμερο συναυλιών.

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης έπεσε με συνθέσεις του Brahms (Κουιντέτο με πιάνο σε Φα ελάσσονα, έργο: 34), του A. Piazzolla (ενορ. Marco Mazzeo): Libertango – Oblivion – Ave Maria και του C. Gardel (ενορ. Marco Mazzeo): Por Una Cabeza.

Μελωδίες που μεταδίδουν γαλήνη και ηρεμία

Συγχαρητήρια τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στην «ψυχή» του Φεστιβάλ Γιάννο Μαργαζιώτη, απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος, Γουλιέλμος Πρίντεζης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Φεστιβάλ ολοκλήρωσε και τη φετινή του πορεία με μεγάλη επιτυχία και απήχηση στο κοινό, αποδεικνύοντας ότι η κλασική μουσική μπορεί να αποτελέσει ασφαλές καταφύγιο και να μας μεταδώσει γαλήνη και ηρεμία, σε μια εποχή όπου όλα είναι ρευστά και αβέβαια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τονίστηκε το νησί είχε φέτος την τιμή και την ευτυχία να φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες και εξαιρετικούς σολίστ διεθνούς βεληνεκούς από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Τουρκία και φυσικά την Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασαν μέσα σε τρεις συναυλίες, αριστουργηματικά και διαχρονικά έργα της μουσικής δωματίου αλλά και άριες από την Όπερα.

«Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, οι οποίοι πραγματικά μας εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, και κυρίως στην «ψυχή» του Φεστιβάλ, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και κορυφαίο βιολονίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιάννο Μαργαζιώτη», σημείωσε στο μήνυμά του ο κ. Μαραγκός.

Ευχές για το 14ο ραντεβού της Σύρου με την κλασική μουσική

Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει ολόψυχα τους διοργανωτές, που κάθε χρόνο μεταδίδουν σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού τη μεγάλη αγάπη τους για τη μουσική, τους εξοικειώνουν με θαυμαστό τρόπο με τις κλασικές μελωδίες, ενώ παράλληλα συμβάλλουν καταλυτικά στην ανάδειξη του πολιτιστικού υποβάθρου μας και την προβολή της μακραίωνης μουσικής παράδοσής μας.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε τη συνέχιση της λαμπρής αυτής διοργάνωσης και την επόμενη χρονιά, με το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, που είναι βέβαιο ότι θα ταξιδέψει ξανά το κοινό με τις υπέροχες μελωδίες του.