39ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

  • Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2017 - 12:50

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Οι Φίλοι της Σαντορίνης» παρουσιάζει για 39η συνεχή χρονιά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης το οποίο θα διεξαχθεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αθηνάς Κα- ποδίστρια από 3 έως 17 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού στα Φηρά και περιλαμβάνει 6 συναυλίες, διαφορετικών μουσικών εκφράσεων.

Το φετινό Φεστιβάλ εγκαινιάζεται την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Σαντορίνης υπό τη διεύθυνση του διαπρεπούς αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη και με σολίστ τον Γάλλο ζωντανό θρύλο του φλάουτου, Μαξένς Λαρριέ, ο οποίος με τον διάσημο Ιταλό φλαουτίστα Τζουζέππε Νόβα θα ερμηνεύσουν το κοντσέρτο για δύο φλάουτα και έγχορδα του Ντομένικο Τσιμαρόσα. Μαζί τους θα συμπράξει η πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια στο κοντσέρτο για δύο φλάουτα και πληκτροφόρο όργανο του Ι.Σ. Μπάχ. Την βραδυά θα συμπληρώσουν δύο αντιπροσωπευτικές συνθέσεις για έγχορδα της αγγλικής μουσικής σχολής: η Σερενάτα op.20 του Έντουαρντ Έλγκαρ, και η Σουΐτα του Αγίου Παύλου του Γκούσταβ Χόλστ.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δύο εξέχοντες καλλιτέχνες από την Βιέννη, η βιολονίστρια Ζακλίν Ρο- σέκ-Μοράρ, καθηγήτρια στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ο κορνίστας Μάρκους Όμπμαν, αναπληρωτής κορυφαίος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης θα εκτελέσουν μαζί με την πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια το μνημειώδες Τρίο op.40 του Μπράμς. Επίσης θα παίξουν χωριστά διάσημα έργα όπως η Σονάτα για βιολί και πιάνο του Ντεμπυσί, η Σονατίνα Νο3 του Σούμπερτ, και το εμπνευσμένο Νυχτερινό για κόρνο του Γιόζεφ Στράους.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ο λαμπρός Έλληνας πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης, εγκατεστημένος στο Παρίσι και ο οποίος τιμά την χώρα μας οποτεδήποτε και οπουδήποτε εμφανίζεται, θα δώσει ένα ρεσιτάλ πιάνου με ένα γοητευτικό και ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των Ι.Σ. Μπάχ, Σοπέν, Ραχμά- νινοφ, Γκέρσουιν και δεξιοτεχνικές μεταγραφές των Γκοντόφσκι, Βολόντος και Χόροβιτς από έργα των Αλμπένιθ και Μπιζέ.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ένας υπέροχος κιθαριστής από την Νάπολη, ο Ανιέλλο Ντεσιντέριο, «το φαινόμενο της κιθάρας» όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς, θα ερμηνεύσει με το μαγικό του άγγιγμα των χορδών, έργα Αλμπένιθ, Τουρίνα, Σανς, Σκαρλάττι, Τζουλιάνι και Ντομενικόνι.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, δύο αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής από το Παρίσι, ο βιολο- ντσελίστας Ανρί Ντεμαρκέτ και ο πιανίστας Πασκάλ Γκοντάρ, Grand-Prix Maria Callas 1996, ο οποίος έχει λαμπρύνει και στο παρελθόν τη σκηνή του Φεστιβάλ με αξέχαστα σόλο ρεσιτάλ, θα εμφανιστούν μαζί, σε ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα για βιολοντσέλο και πιάνο των Μπετόβεν, Ντεμπυσί, Τσαϊ- κόφσκι, Ραβέλ, Ντε Φάλλια και Πιατσόλα.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην τελευταία συναυλία, το Φεστιβάλ Σαντορίνης θα αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη της μεγαλύτερης των Μεγάλων, της ανεπανάληπτης Μαρίας Κάλλας, με την ευκαιρία της 40ης επετείου από τον θάνατό της. Γι’ αυτήν την ιδιαίτερη βραδυά, έχουν προσκληθεί δύο εξέχοντες πρωταγωνιστές διεθνούς εμβέλειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη και ο βαρύτονος Διονύσιος Σούρμπης που θα τραγουδήσουν άριες και ντουέτα από όπερες των Μπελλίνι, Ροσσίνι και Βέρντι με την εξαιρετική συνοδεία στο πιάνο του Δημήτρη Γιάκα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Αθήνα 10558, Δαιδάλου 19-21 Πλάκα Τηλ. & Fax: 210 7242 373

Σαντορίνη: Τηλ.: (22860) 23 166  Τηλ.: (22860) 23 016-17, Fax: (22860) 23 020

www.santorinimusicfestival.gr      E-mail: santorinifestival2010@yahoo.gr

Γενική είσοδος: 20 ευρώ

Κράτηση εισιτηρίων: Dakoutros Travel Agency / τηλ.: 22860 22958