Συριανό Καρναβάλι 2018: Οι «Walkman the band» προσκαλούν το κοινό στο καλύτερο αποκριάτικο πάρτι που έχουν πάει ποτέ

«Το vintage πάντα επανέρχεται»

«Όσοι δε γνωρίζουν, μαθαίνουν, όσοι γνωρίζουν, τραγουδάνε και όλοι μαζί...... χορεύουν» είναι το μότο του μουσικού συγκροτήματος «Walkman the band», που φιλοδοξεί να βάλει «φωτιά» στην έναρξη του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2018, ξεσηκώνοντας το κοινό με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Το μεγαλύτερο πάρτι του χρόνου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ξεκινά το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00, στην πλατεία Μιαούλη με την παρουσίαση των στολών από τις φετινές καρναβαλικές ομάδες που θα παρελάσουν σε Άνω Σύρο και Ερμούπολη.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρουν η Αγάπη, ο Άλεξ (τραγούδι), η Μαριλένα (κιθάρα), ο Bill (τύμπανα) και ο Νίκος (πλήκτρα), κατά κόσμον «Walkman the band», ένα γκρουπ, αλλιώτικο από τα άλλα, που το χαρακτηρίζουν η διασκέδαση, ο χορός και η αθωότητα μιας άλλης εποχής, τότε που το γουόκμαν ήταν προέκταση τόσο των χεριών μας, όσο και των αυτιών μας.

Οι «Walkman the band» ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία τον Οκτώβρη του 2014 με έδρα τον Πειραιά. Η αγάπη τους για τη μουσική, ήταν αρκετή για να ενώσουν ιδέες, απόψεις και πολλή δουλειά και να ξαναζωντανέψουν ελληνικές και ξένες επιτυχίες αγαπημένων δεκαετιών Τα live τους σύντομα μετατράπηκαν σε ξέφρενα party και αυτό όχι μόνο έδωσε δύναμη στην μπάντα να συνεχίσει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της, αλλά με ακόμα περισσότερη όρεξη και δουλειά να είναι πλέον μια από τις καλύτερες Party Bands.

Τα μέλη του γκρουπ κρατούν στα χέρια τους την πιο επιτυχημένη συνταγή στη διασκέδαση, με ένα non stop playlist που θα ξεσηκώσει και το πιο απαιτητικό κοινό. Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 200 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, οι «Walkman» αποτελούν μια διαφορετική πρόταση για όσους θέλουν όχι μόνο να τραγουδήσουν αλλά και να χορέψουν μέχρι τελικής πτώσεως με τραγούδια που θα ξαναθυμηθούν οι παλιοί και θα ανακαλύψουν οι πιο νέοι.

«Αγαπάμε τα τραγούδια που στιγμάτισαν παλαιότερες δεκαετίες»

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο Βασίλης Φουστέρης, λάτρης της Σύρου, την οποία γνώρισε και αγάπησε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στο Στρατόπεδο “Λγου Ζαφείρη Αποστόλου”, μίλησε για τη φιλοσοφία των «Walkman the band» και προσκάλεσε το κοινό του νησιού στο «καλύτερο αποκριάτικο πάρτι που μπορεί να δει κάποιος σε live μπάντα».

Όπως τόνισε, απώτερος σκοπός του γκρουπ είναι η διασκέδαση του κόσμου με τραγούδια που τον «ταξιδεύουν» από τη δεκαετία του ’70, μέχρι και σήμερα. «Παίζουμε από Πασχάλη και Σάκη Ρουβά, μέχρι Jennifer Lopez» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι από ένα αποκριάτικο πάρτι δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείψουν οι Gipsy Kings.

Το γκρουπ τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το ελληνικό τραγούδι και κομμάτια που στιγμάτισαν παλαιότερες δεκαετίες, ακόμα κι αν σήμερα, πολλά χρόνια αργότερα, κάποια μουσικά σχήματα και djs τα κατατάσσουν στην κατηγορία των «trash».

«Δεν μας αρέσει αυτή η ονομασία και η μετάφραση της. Αυτά τα κομμάτια έχουν μείνει στο χρόνο γιατί τότε υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες. Τότε που ακούγονταν ήταν no. 1 και no. 2. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος καλλιτέχνης που ακούγεται τώρα μετά από 20 χρόνια θα θεωρείται trash; Εμείς διαφωνούμε και γι’ αυτό τα παρουσιάζουμε στον κόσμο σαν να είναι κομμάτια του σήμερα. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος τα αγαπάει και δεν τα σατιρίζει. Οι άνθρωποι που έρχονται στις συναυλίες μας τα απολαμβάνουν και τα χορεύουν», υπογράμμισε ο κ. Φουστέρης, υποστηρίζοντας ότι το «vintage πάντα επανέρχεται».

Ωστόσο, κατέστησε γνωστό πως, το group προσεγγίζει διάφορα στυλ μουσικής, όπως ντίσκο, λάτιν και ροκ εντ ρολ, τα οποία έχουν περάσει και από την Ελλάδα. «Επικεντρωνόμαστε περισσότερο στον ελληνικό στίχο και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τις άλλες μπάντες».

Από το 2014 έως σήμερα, το γκρουπ έχει ωριμάσει κι έχει αποκτήσει την προσωπική του ταυτότητα. «Έχουμε γίνει πιο επαγγελματίες. Προσπαθούμε να δούμε τι αρέσει περισσότερο στον κόσμο για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε καλύτερα. Έχει μεγαλώσει πολύ το πρόγραμμά μας, έχουμε μεγάλη εμπειρία, έχουμε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, έχουμε παίξει πάρα πολλά τραγούδια και προσπαθούμε σιγά σιγά να δημιουργήσουμε και δικά μας πράγματα για να μην είμαστε αποκλειστικά cover band».

Οι καρναβαλιστές της Σύρου, οι Walkman the band και οι παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού Γιώργος Ρούσσος και Μαριάννα Βακονδίου μας περιμένουν όλους το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Μιαούλη, για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί στους ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς.