Ανακήρυξη του Ζαννή Μιχάλοβιτς σε επίτιμο πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου Σύρου

Πρότυπο συνέπειας και προσφοράς

  • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:16
Φωτό: Νίκος Ραγκούσης

Σε επίτιμο πρόεδρό του ανακήρυξε ο Μουσικός Όμιλος Σύρου τον κ. Ζαννή Μιχάλοβιτς, Την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόσωπο του κ. Ζαννή Μιχάλοβιτς για την αμέριστη, συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά του, εξέφρασε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μουσικού Ομίλου Σύρου, αναγορεύοντάς τον σε Επίτιμο Πρόεδρό του.

Η τιμή αποδόθηκε, Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΜΟΣ και της αποκριάτικης χοροεσπερίδας, που πραγματοποίησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Ερμή το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Ο κ. Μιχάλοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε καθήκοντα προέδρου στον Όμιλο επί 5 χρόνια, ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την τιμή που του έκαναν, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τη βοήθειά του χάρη στη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τη μουσική από την παιδική του ηλικία. Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει τη χαρά του για την εγγραφή και συμμετοχή νέων μελών του Ομίλου, ανθρώπων που υπηρετούν κάθε μορφή τέχνης αι προσφέρουν σημαντικό έργο στην κοινωνία από διάφορες θέσεις.

Ο Μουσικός Όμιλος Σύρου ιδρύθηκε το 1983 με πρώτο πρόεδρο τον Δημήτρη Χάλαρη. Ακολούθησε ο Αλέξανδρος Γεννάδιος, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή επί σειρά ετών. Πρώτος μαέστρος της χορωδίας του, που προερχόταν κυρίως από την εκκλησιαστική ανδρική χορωδία του Αγίου Νικολάου, ήταν ο Νικήτας Δενδρινός. Στο πέρασμα των ετών, η χορωδία πλαισιώθηκε και με γυναικείες φορές, οδηγώντας στη σύσταση της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σύρου.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αργυρίου τόνισε ότι, ο Μουσικός Όμιλος Σύρου επί 35 συναπτά χρόνια αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό στη Σύρο. Η δράση του ξεκίνησε με εκδηλώσεις κλασικού ρεπερτορίου και σταδιακά εξελίχθηκε. Δεδομένου ότι, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, διοργανώνονται μεγάλα φεστιβάλ κλασικού ρεπερτορίου από επαγγελματίες του χώρου, όπως το Φεστιβάλ Αιγαίου του Πίτερ Τιμπόρις, ο Μουσικός Όμιλος στράφηκε προς τους νεοέλληνες συνθέτες, οι οποίοι αποτελούν το απαύγασμα της νεοελληνικής μουσικής.

Μεταξύ των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του ΜΟΣ για το 2018 είναι το 11ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης στο Θέατρο Απόλλων (Ιούνιος), καθώς και το χορωδιακό αφιέρωμα σε κάποιον Έλληνα συνθέτη (Αύγουστος). Επιπλέον, ο Όμιλος θα λάβει μέρος στο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου στη Σκάλα Λακωνίας, όπου και θα τιμηθεί για τις δραστηριότητές του.

Καταλήγοντας, ο κ. Αργυρίου ευχαρίστησε τον κ. Μιχάλοβιτς για την προσφορά και την αφοσίωσή του στον Όμιλο, τον οποίο συνεχίζει να αγκαλιάζει με θέρμη ακόμα και σήμερα, καταθέτοντας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προτάσεις και σκέψεις του. «Ο Ζαννής είναι από τους πιο συνεπείς χορωδούς, που δεν έχουν λείψει σχεδόν ποτέ. Ακόμα και τώρα που δε βρίσκεται στο Δ.Σ. είναι κοντά μας και μας στηρίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων και η εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Μαρίζα Αγγελοπούλου, η οποία συνεχάρη τον Όμιλο για το υψηλού επιπέδου έργο του.

Στη διάρκεια της βραδιάς ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και κλήρωση δώρων.