Καταξιωμένοι σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018

Μεγάλο μουσικό γεγονός

  • Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018 - 06:13

Τόπο συνάντησης σπουδαστών κιθάρας, δασκάλων, καλλιτεχνών, αλλά και ακροατών που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν και να παρακολουθήσουν υψηλού ενδιαφέροντος συναυλίες θα αποτελέσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου, το οποίο θα διεξαχθεί από Τετάρτη 11 έως Κυριακή 15 Απριλίου στον παραδοσιακό οικισμό των Λευκών.

Μaster Classes, συναυλίες και διαγωνισμοί περιλαμβάνονται στη μεγάλη μουσική διοργάνωση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ), η οποία συνδυάζει διακοπές με μουσική επιμόρφωση, σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, ιδανικό για  διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πάρου, το μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα των ΗΠΑ και την Καλλιτεχνική Εταιρεία το “Το Τονικό” που φιλοδοξεί να διευρύνει τους ορίζοντες των επαγγελματιών μουσικών και σπουδαστών κιθάρας και να τους δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να παρακολουθήσουν συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών και να διεκδικήσουν βραβεία στο διαγωνισμό του Φεστιβάλ. Οι συνοδοί των μαθητών, γονείς ή φίλοι θα μπορούν επίσης να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την παρακολούθηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Σημαντικές παρουσίες

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Larry Hammett και Ιάκωβου Κολανιάν θα διδάξουν καταξιωμένοι σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Τhomas Anderson (ΗΠΑ), Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος, Γιώργος Γεωργάτος, Χάρης Καμπύλης, Βασίλης Καναράς,  Κώστας Κωνσταντίνου, Νίκος Μανιταράς, Γιώργος Μπαρμπαρέκος, Θέμης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τζίνας, Βασίλης Ράπτης).

Στις συναυλίες που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εμφανίζονται οι: Marcelo de la Puebla (Iσπανία), Larry Hammett (ΗΠΑ), Miranda Arana (ΗΠΑ), Ιάκωβος Κολανιάν,  Μιχάλης Κονταξάκης, Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσικιάν.

Διαγωνισμοί

Σπουδαστές έως 12 ετών μπορούν να διαγωνιστούν στην Α’ κατηγορία, παρουσιάζοντας δύο κομμάτια ελεύθερης επιλογής διαφορετικών μουσικών εποχών. Διαθέσιμος χρόνος εμφάνισης για κάθε σπουδαστή: έως 6'.

Δέκα λεπτά θα έχουν στη διάθεσή τους σπουδαστές έως 16 ετών (κατηγορία Β΄) και 12 λεπτά οι σπουδαστές που θα προκριθούν στην τρίτη φάση και θα κληθούν να παρουσιάσουν δύο έργα ή δύο μέρη διαφορετικών έργων διαφορετικών μουσικών εποχών. Ο νικητής του 1ου Βραβείου θα λάβει μία κιθάρα προσφορά του κατασκευαστή Νίκου Ευθυμίου αξίας 2500 €. Θα ακολουθήσουν τρία ρεσιτάλ: στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, στην Αίθουσα Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2019

Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν δώρα και αναμνηστικά διπλώματα.

Όροι συμμετοχής

Οι  σπουδαστές ηλικίας έως 15 ετών θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από γονέα, κηδεμόνα, ή καθηγητή. Εφόσον συνοδεύονται από καθηγητή, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα. Για τη συμμετοχή σπουδαστών ηλικίας από 15 έως 18 ετών, οι οποίοι δεν συνοδεύονται από γονέα, κηδεμόνα ή καθηγητή, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα. Λόγω του συγκεκριμένου αριθμού δωματίων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής την 30η Μαρτίου.