Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης στη Σύρο

  • Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2018 - 06:13

Άλλο ένα μουσικό «δώρο», το οποίο αναμένεται να κάνει αίσθηση και ταυτόχρονα, να αφήσει τη σφραγίδα του στον πολιτιστικό χάρτη της Σύρου, ανταμείβοντας τους φίλους του καλού ελληνικού τραγουδιού, επιφυλάσσει στο κοινό του νησιού, ο αγαπημένος Παναγιώτης Μάργαρης.

Μετά τις εξαιρετικές συνεργασίες του με την Ελένη Δήμου και την Ελένη Πέτα, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κιθάρας θα ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, έχοντας στο πλευρό του τη σπουδαία ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη.

Το ξεχωριστό αυτό καλλιτεχνικό ντουέτο θα εγκαινιάσει την υπέροχη συνεργασία του στις 14 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και στις 26 Μάϊου 2018 θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, χαρίζοντας στους φιλόμουσους ένα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα.

Η Ελένη Βιτάλη έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ τα τελευταία χρόνια ξεχώρισαν οι συνεργασίες της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρινέλλα, τη Γλυκερία και τον Διονύση Σαββόπουλο. Λίγο πριν από τη συνύπαρξή της με τον Παναγιώτη Μάργαρη, θα εμφανιστεί στην Αποθήκη του Μύλου στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Νίκο Ζιώγαλα.

Από την άλλη, ο δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας Παναγιώτης Μάργαρης ολοκλήρωσε πριν από μερικές μέρες, τις μεταμεσονύχτιες παραστάσεις του στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου «Τζένη Καρέζη», όπου παρουσίασε μουσικές της νύχτας, του έρωτα και του πάθους: τραγούδια που ερμήνευσαν η Nancy Sinatra, o Leonard Cohen, η Noa θα ενωθούν με τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη και πολλών ακόμα σημαντικών δημιουργών και soundtracks από τον διεθνή κινηματογράφο (Requiem for a dream, Cinema paradiso, Άρωμα γυναίκας κ.α) διασκευασμένα για σόλο κιθάρα από τον ίδιο. 

Η παραχώρηση του Θεάτρου Απόλλων για τη πραγματοποίηση της μουσικής παράστασης της Ελένης Βιτάλη και του Παναγιώτη Μάργαρη εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Η παραγωγή της εκδήλωσης ανήκει στη Nuevo Productions.