Αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου αλλά και άριες από την Όπερα σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Για τη 14η έκδοσή του επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός», το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του βιολονίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννου Μαργαζιώτη.

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, από την Βραζιλία ως την Ιαπωνία και φυσικά από την Ελλάδα, έρχονται τον προσεχή Αύγουστο στο Θέατρο Απόλλων για να παρουσιάσουν αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου αλλά και άριες από την Όπερα.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, το φιλόμουσο κοινό του νησιού θα απολαύσει «Διαμάντια της μουσικής δωματίου» με επιρροές από τη λαϊκή παράδοση της κεντρικής Ευρώπης. Οι Ai Motohashi, πιάνο (Ιαπωνία), Lars Bjørnkjær, βιολί (Δανία), Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί, Ενκέλα Κοκολάνη, βιόλα και Aare Tammesalu, τσέλο (Εσθονία) θα παρουσιάσουν έργα των: J. Haydn και J. Brahms.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το Φεστιβάλ επεκτείνεται φέτος και στην Άνω Σύρο. Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ένα κουαρτέτο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα αποδώσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου έργα των W.A. Mozart, G. Rossini και L.van Beethoven.

Ένα αφιέρωμα σε δύο μεγάλους δημιουργούς, τον L.van Beethoven και τον R. Schumann θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Αυγούστου στο Θέατρο Απόλλων από την πιανίστρια Simone Leitão (Βραζιλία). Τη συναυλία πλαισιώνει το Κουαρτέτο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Στη σκηνή του Θεάτρου θα ανέβουν το επόμενο βράδυ οι: Μιχάλης Τάγκας (πιάνο), Bülent Evçil (φλάουτο) από την Τουρκία, Sezay Kocabiyik (όμποε) από την Τουρκία, Lars Bjørnkjær (βιολί) από τη Δανία και Aare Tammesalu (τσέλο) από την Εσθονία για να μοιραστούν με το κοινό αριστουργήματα των: W.A. Mozart, G. Rossini, F. Chopin και R. Schumann.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 18 Αυγούστου με τη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη που θα παρουσιάσει τα έργα: Concerti grossi - A. Vivaldi, κοντσέρτα για βιολί - J.S. Bach, άριες των F. Händel, H. Purcell, R. Schubert (Salve Regina).