Ένα μοναδικό χορωδιακό αφιέρωμα με την υπογραφή του Μουσικού Ομίλου Σύρου για να θυμηθείς και να ερωτευτείς

Από τη «Μάντρα του Αττίκ» στο Θέατρο Απόλλων

Η Ζεχρά, η Κατινιώ, ο Δημητράκης και πολλά ακόμη πρόσωπα των μουσικών «ιστοριών» που ο Αττίκ εμπνεύστηκε και χάρισε απλόχερα στους θαυμαστές του, ξεπήδησαν μέσα από το Χορωδιακό Αφιέρωμα του Μουσικού Ομίλου Σύρου στον βασικό εκφραστή του ρομαντικού ελληνικού τραγουδιού.

Η φετινή διοργάνωση, που για μία ακόμη φορά φιλοξενήθηκε στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, αποτέλεσε ένα ξεχωριστό δώρο στη γενιά των φιλόμουσων που γνώρισαν νωρίτερα τον μουσικό αυτό «θησαυρό» αλλά και «σχολείο» για τους νεότερους, που είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να λατρέψουν πολλά «διαμάντια» που ακούγονται μέχρι και σήμερα το ίδιο δυνατά και ευχάριστα.

Η μικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου ένωσε τις «δυνάμεις» της με τη σοπράνο Σοφία Παπαδημητροπούλου και το διακεκριμένο πιανίστα Γιώργο Ρούσσο, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα με νοσταλγική διάθεση και ρετρό αισθητική.

Απολαυστικές ερμηνείες

Η εκδήλωση άνοιξε με δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αττίκ «Είδα μάτια» και «Ζητάτε να σας πω», ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκαν και κομμάτια άλλων συνθετών της εποχής, όπως του Σουγιούλ, και του Γιαννίδη.

Στην παράσταση τραγούδησαν επίσης, τα μέλη του Μ.Ο.Σ. Βαγγέλης Χάλαρης, Γιώργος Κανάκης, Ρένα Βέργου, Μαρία Κουσουλάκου, Κατερίνα Λειβαδάρα, Μικαέλα Λειβαδάρα, Βαγγέλης Παραμάνης, Λεωνίδας Κεράνης, Μιχάλης Ζουλουφός και Γιάννης Αργυρίου.

Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν και η εμφάνιση του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλάκη, ο οποίος ο οποίος έδωσε έναν ακόμη πιο θεατρικό τόνο στη φετινή διοργάνωση η οποία διέφερε θεαματικά από τα προηγούμενα αφιερώματα του Ομίλου, αποδεικνύοντας τα σημαντικά βήματα εξέλιξης που πραγματοποιεί στο πέρασμα των ετών.

Το βιογραφικό του Αττίκ, αλλά και τις ιστορίες των τραγουδιών που ακούστηκαν, παρουσίασε η Χριστίνα Παναγιωτοπούλου.

Τη χορωδία διηύθυνε ο πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου Σύρου, Γιάννης Αργυρίου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τόσο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την υποστήριξή τους, όσο και το κοινό του νησιού που αγκαλιάζει πάντα τις εκδηλώσεις τους.