Μια διαφορετική βραδιά στην Καταβατή με τους Σεκέρ Παρέ

  • Κυριακή, 12 Αυγούστου, 2018 - 11:40

Το μουσικό συγκρότημα "Σεκέρ Παρέ" θα ταξιδέψουν απόψε το κοινό της Σίφνου στους δρόμους της Μικράς Ασίας. Μια μουσική περιπλάνηση στο χώρο και στο χρόνο, στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που “κουβαλάνε” αιώνες ιστορίας!

Είσοδος με πρόσκληση
ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου
Με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου

Λίγα λόγια το συγκρότημα και την παράσταση που φιλοξενείται στο καλοκαιρινό πρόγραμμά μας:

"...Μουσικό σχήμα με σκοπό την ανάδειξη της σύνθετης μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου και του ρόλου του ελληνικού στοιχείου σ' αυτήν. Η παράδοση αυτή προβάλλεται μέσα από
τα πιο γνωστά τραγούδια της Μικράς Ασίας, την αρχαία παράδοση του Μανέ και οργανικών σκοπών, οι οποίοι αποτελούν συνδετικό κρίκο της βυζαντινής, της δημοτικής και της λόγιας μουσικής παράδοσης.

Οι Σεκέρ Παρέ, με την αγάπη και την εμπειρία τους, ζωντανεύουν τα «ξεριζωμένα» τραγούδια. Μέσα σε αυτή τη μουσική θα βρούμε καλαισθησία, μεράκι, ύφος που μπορεί να συγκινεί βαθιά, μα πάνω από όλα το ήθος μιας τέχνης που τη διέπουν η αξιοπρέπεια του ανθρώπου και η αγάπη για τη ζωή και τη δημιουργία.

Μια μουσική περιπλάνηση στο χώρο και στο χρόνο, στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας. Ένα ταξίδι στους δρόμους της Μικράς Ασίας…"

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
-ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βιολί, μανέδες, τραγούδι
-ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΚΗ: Κανονάκι
-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ούτι, τραγούδι
-ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΛΑΔΑΚΗ: Κρουστά, τραγούδι

ΚΥΡΙΑΚΉ 12 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ, ΏΡΑ 21:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΏΡΓΗ