7ο Φεστιβάλ Ακορντεόν

  • Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2018 - 10:13

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», με τη συνδιοργάνωση του Ούριου Άνεμου – ΑμΚΕ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιείται το 7Ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου 2018.

Η συνταγή της επιτυχίας του, όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει η ίδια: μια εβδομάδα σεμιναρίων, εργαστηρίων – εκθέσεων και συναυλιών σε διαφορετικές γωνίες του νησιού με φετινό θέμα το συναπάντημα του Ζωναράδικου της Θράκης με την Ταραντέλα της Κάτω Ιταλίας. Το 2018 όμως θα σηματοδοτηθεί από 3 σχέδια.

Το Καλλιτεχνικό σχέδιο

Από τις 20 Αυγούστου, 30 καλλιτέχνες αποβιβάζονται στη Σύρο και ως τις 25 του μήνα, ακορντεονίστες, μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές, από διαφορετικούς ορίζοντες, έρχονται με την προοπτική να πειραματιστούν, να μοιράσουν και να μοιραστούν μαζί με τους συμμετέχοντες και το κοινό τη δουλειά τους. Γνωρίζουν ότι η δομή αυτού του Φεστιβάλ τους προσφέρει μια μοναδική δυνατότητα: να συναντηθούν, να συντονιστούν, να συμπράξουν κι έτσι να εκφράσουν τη δημιουργική τους ανάγκη εντός του ειδυλλιακού πλαισίου της Σύρου.

Το Παιδαγωγικό σχέδιο

Μαζί τους, 40 συμμετέχοντες, 16 – 66 ετών, ερχόμενοι από όλη την Ελλάδα και τη Γάλλια, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια τα οποία θα τους οδηγήσουν πέρα από την κλασική εκπαιδευτική διαδικασία – μεθοδολογία. Το Φεστιβάλ Ακορντεόν της Σύρου επιτρέπει στον καθένα να ανακαλύψει αλλιώς το ακορντεόν του, εξασκώντας το μόνος του ή σε ομάδα, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα της σκηνής ή του δρόμου. Εκ περιτροπής ερασιτέχνες, σπουδαστές και οι ίδιοι οι επαγγελματίες εναλλάσσονται στους ρόλους τους και συνεισφέρουν από κοινού στη μουσική εμπειρία μιας παιδαγωγικής προσέγγισης, αυτής της άτυπης εκπαίδευσης.

Το Οικολογικό σχέδιο

Η επιτυχία του Φεστιβάλ δεν σταματάει στις μουσικές εκδηλώσεις αλλά επεκτείνεται και στην εξαιρετική εργασία είκοσι εθελοντών από τη Σύρο και αλλού, όπως και στην ενεργό συμμετοχή των χορηγών. Και για αυτήν την προσπάθεια , η ανάγκη να λάβουμε υπ’ όψιν το νησιωτικό μας περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα. Έτσι, το Φεστιβάλ Ακορντεόν της Σύρου θα κάνει ένα πρώτο βήμα προς ένα Οικολογικό Φεστιβάλ, προτείνοντας, σε άμεση συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Σύρου, την ανακύκλωση των σκουπιδιών και τη χρήση ανακυκλώσιμων σκευών, καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Σας περιμένουμε όλους για να ζήσετε μαζί μας αυτές τις διαφορετικές εμπειρίες και πάντα σε ρυθμό!

Συναυλίες

Δευτέρα 20/08 - 21:15

Ποσειδωνία (Άγιος Παύλος)

Ελεύθερη είσοδος

Zakouskα

Μουσική made in France, με στοιχεία από τη ρουμάνικη παράδοση

Τρίτη 21/08 - 21:15

Φοίνικας (Πλατεία)

Ελεύθερη είσοδος

Babo Koro

Μουσική από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο

Τετάρτη 22/08 - 21:15

Κίνι (Μώλος)

Ελεύθερη είσοδος

Ανοιχτή Μουσική Σκηνή

Οι Ακορντεονίστες παίζουν

με την υποστήριξη του ΝΟΠΟΚ ΣΥΡΟΣ

 

Πέμπτη 23/08 - 21:15

Ποσειδωνία (Άγιος Παύλος)

Ελεύθερη είσοδος

Glendotur

Παραδοσιακή μουσική της Θράκης

 

Παρασκευή 24/08 - 21:15

Χρούσσα (Φανερωμένη)

Είσοδος: 5 €

Encardia

Μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας

με την υποστήριξη του Πολιτιστικοὐ Συλλόγου Χρουσσών

 

Σάββατο 25/08 - 19:30-22:00

Ερμούπολη (Πεζόδρομος)

Ελεύθερη είσοδος

Οι ακορντεονίστες στον πεζόδρομο

Τα ακορντεόν στο δρόμο… παρουσίαση σεμιναρίων

 

Καθημερινά στην Ποσειδωνία

Σεμινάρια: 10:00-13:00 & 15:30-18:30

Έκθεση οργάνων & Εργαστήριο επισκευής: 10:00-14:00 & 18:00-20:00

 

Σχετικά αρχεία: