Θερμό χειροκρότημα στην έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στην Ποσειδωνία

Ρεμπέτικη “μέθεξη”

  • Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2018 - 06:16

Εντυπωσιακή έναρξη είχε η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στην Ποσειδωνία το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και οι ήχοι των ρεμπέτικων ακουσμάτων αλλά και το πάντρεμά τους με παραδοσιακή και ξένη μουσική χάρισαν - γενναιόδωρα - ευχαρίστηση σε περισσότερους από 600 λάτρεις του Φεστιβάλ.

Στον κατάμεστο από κόσμο ανοικτό χώρο της έπαυλης Τσιροπινά καλωσόρισαν τους επισκέπτες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ενώ τις μουσικές εκπλήξεις της πρώτης ημέρας, σύστησε... ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ, Αντώνης Μαραγκός.

Μουσικό πάντρεμα

Ειδικότερα, η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου άνοιξε με το σχήμα του Carmelo Ciciliano από την Κάτω Ιταλία, τα μέλη του οποίου παρουσίασαν ρεμπέτικους ήχους με παραδοσιακή μουσική της Πόλης. Οι τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχοι μουσικοί Carmelo Ciciliano, Simona Gatto και Sergio Pugnalin εντυπωσίασαν το παρευρισκόμενο κοινό, ξεσηκώνοντάς το και αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημά τους.

Τη “σκυτάλη” πήρε στη συνέχεια ο εξαιρετικός Δημήτρης Μυστακίδης με το 5μελες σχήμα του, ο οποίος είναι φοβερός δεξιοτέχνης και δάσκαλος κιθάρας, που μάγεψε το κοινό.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι μουσικοί που πλαισίωναν τον ίδιο, όπως και η Ιφιγένεια Ιωάννου, συνέδραμαν στο να απολαύσει το κοινό μία βραδιά ξεχωριστή, στο πλαίσιο μίας διοργάνωσης που αποδεικνύεται πως όχι μόνον καθιερώνεται ως θεσμός σταδιακά, αλλά αποτελεί και μία ξεχωριστή “ενότητα” πολιτισμού στο πολιτιστικό πρόγραμμά της, που προβάλλει τη Σύρο και κερδίζει σταθερό ένα απαιτητικό κοινό.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Κυκλάδων και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ η ρεμπέτικη μουσική έχει ενταχθεί στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Τονίζεται πως το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή ενώ και απόψε το βράδυ η εξαιρετική διοργάνωση δίνει ραντεβού ξανά στην Ποσειδωνία με τη συμμετοχή του σχήματος της τοπικής Σχολής “Εν χορδαίς και οργάνοις” στις 9 το βράδυ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερών αναζητείστε το στο διαδίκτυο.