Ο Συναυλιακός Ερωτόκριτος στο Θέατρο Απόλλων

  • Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:36

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», παρουσιάζεται «Ο Συναυλιακός Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα της κρητικής αναγέννησης του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Θέατρο Απόλλων, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21:30.

Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή  εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περιόδου 2016/17, εγκαινιάζοντας την πρώτη μεγάλη παραγωγή την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Ίδρυμα Νιάρχος. Το έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό σε sold out παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ηρώδειο, αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συναυλιακά το έργο προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου, όπου κι αν παρουσιάστηκε σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος  από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues και jazz χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση.

Με ένα σχήμα καταξιωμένων ερμηνευτών: τον Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτος), την Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα),  την Ιωάννα Φόρτη (Νένα) και  τον Gautier Βελισσάρη (Πολύδωρος), μαζί με τον συνθέτη στο πιάνο και ως αφηγητή.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ πλατεία και θεωρεία / 12 ευρώ στον εξώστη

Οργάνωση παραγωγής | ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – ARTWAY | www.artway.gr

Ερμηνεύουν:

Θοδωρής Βουτσικάκης

Ελένη Δημοπούλου

Ιωάννα Φόρτη

Gautier Βελισσάρης

Στο πιάνο και στην αφήγηση ο συνθέτης