Χορωδιακή «εξόρμηση» του Μ.Ο.Σ στο Ναύπλιο

  • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 06:12

Στο 5ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπλίου “ARTIVA” συμμετείχε και τραγούδησε με απόλυτη επιτυχία η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και Προέδρου του, Ιωάννη Αργυρίου.

Το Φεστιβάλ με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μαέστρο Θεοδόση Αντωνιάδη διεξήχθη από 9 έως 11 Νοεμβρίου. Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, μια πόλη με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά η οποία κατείχε ανέκαθεν μια εξέχουσα θέση στον πολιτισμό και κατ’ επέκταση στον τουρισμό, φιλοξένησε φέτος 22 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με συνολικό αριθμό περίπου 800 χορωδών.

Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου εμφανίστηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης και καταχειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού (όπου στεγάστηκε η πρώτη Βουλή, του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους  το 1825) στο κέντρο του Ναυπλίου. Το ρεπερτόριό της περιελάβανε αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Σπανός και φυσικά ο Μάρκος Βαμβακάρης («Χαράματα η ώρα τρεις»).

Τιμώμενο πρόσωπο του Ομίλου για το 2019 ο Γιώργος Κατσαρός

Ο Μουσικός Όμιλος Σύρου μετά από μια επιτυχημένη χρονιά καλλιτεχνικών δράσεων εντός και εκτός έδρας, δεσμεύεται ότι στο μέλλον θα συνεχίσει με ενθουσιασμό τις προσπάθειες  και τις δράσεις για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού μουσικού επιπέδου εδώ στην Σύρο και με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του σε ανάλογες εκδηλώσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας και γιατί όχι και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι, στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες «εξορμήσεις» λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλα χορωδιακά φεστιβάλ στο Γύθειο, στην Τρίπολη κ.α. «Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, όπως αυτές, σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να πάρεις ιδέες και να αναλογιστείς τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις το δικό σου έργο», τόνισε ο πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου Σύρου, Γιάννης Αργυρίου.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της σεζόν 2018-2019, πρόσθεσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το καθιερωμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Θέατρο Απόλλων και το φετινό χορωδιακό αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος θα παραστεί και θα συμμετέχει στις διήμερες εκδηλώσεις (3 & 4 Αυγούστου 2019).