Τετραήμερο μουσικών εκδηλώσεων στη Σαντορίνη

Σημαντικούς μουσικούς και ερμηνευτές φιλοξενούν τις επόμενες τέσσερις ημέρες ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεών τους.

Τραγούδια από το νέο άλμπουμ του με τίτλο «Αν η αγάπη ήταν δρόμος», αλλά και κομμάτια από την εικοσάχρονη πορεία του στην ελληνική δισκογραφία, θα παρουσιάσει σήμερα στις 19:00, στο Εντευκτήριο της Εστίας Πύργου, ο Γιώργης Χριστοδούλου, ένας καλλιτέχνες που συνεχίζει το μουσικό «ταξίδι» του με ζήλο και μοναδικό κίνητρο την αγάπη του για το τραγούδι, τους συνεργάτες, τις ζωντανές συναυλίες και τους ακροατές. Το κοινό της Σαντορίνης θα απολαύσει τραγούδια από τους Γιαπωνέζικους Κήπους του 1998 ως το πρόσφατο «Ο Αττίκ στο Παρίσι» και μαζί αγαπημένες μελωδίες της Αρλέτας, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Φοίβου Δεληβοριά κ.α. Τον Γιώργη Χριστοδούλου θα συνοδεύσει στο πιάνο και το ακορντεόν, ο Χάρης Σταυρακάκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εστία Πύργου καλλίστης.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου καθώς και διπλώματος μουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης,  Μάγδα Νικολαΐδου θα εμφανιστεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου. Μια μουσική περιήγηση από τον κρυσταλλένιο ρομαντισμό του Chopin στη μεταρομαντική λυρική και συγχρόνως δυναμική μουσική του Rachmaninov.

Ένα οδοιπορικό σε τραγούδια και Καντσονέτες της Ευρώπης από τον βορρά μέχρι τον νότο, με κύριες στάσεις την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα αλλά και παράδρομους με Ρωσικά τραγούδια γεμάτα φολκλόρ διάθεση και γαλλόφωνα τραγούδια Γερμανών συνθετών, που άφησαν εποχή όπως του Kurt Weill, θα απολαύσει το κοινό του νησιού το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018. Ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος και η σοπράνο Σοφία Παπαδημητροπούλου σε μια μουσική συνάντηση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ανάλαφρο αλλά και χαρακτηριστικό συνάμα της κάθε χώρας προέλευσης των κομματιών θα «ταξιδέψουν» τους ακροατές μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο από μικρά διαμάντια για σοπράνο και πιάνο.

Άρωμα Ελλάδας και ειδικότερα Αιγαίου θα έχει η τελευταία μουσική εκδήλωση του τετραημέρου, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στο Εντευκτήριο της Εστίας Πύργου. Ο ΔΑΠΠΟΣ και ο Δήμος Θήρας μας προσκαλούν σε μια μοναδική περιπλάνηση στο έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι. Ένας «περίπατος» στα έντεχνα μονοπάτια του χειμώνα με συνοδοιπόρους τον Μάριο Μαρώλια (τραγούδι-κιθάρα) τον Νίκο Γιαννάκη (μπουζούκι) και τον Δημήτρη Μπουντρονικόλα (πιάνο). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εστίας Πύργου Καλλίστης.

Η είσοδος και στις τέσσερις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΔΑΠΠΟΣ, η Φιλαρμονική θα βρεθεί σε σημεία του νησιού, για να παιανίσει κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες φέρνοντας έτσι σε όλους το πνεύμα των εορταστικών ημερών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00 θα βρεθεί στην πλατεία του Πύργου, ενώ την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στο Γηροκομείο – Πτωχοκομείο Θήρας (10:45), στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (11:30), στην πλατεία των Φηρών (12:15) και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας (13:45).