Χορωδιακό αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό και υποδοχή εννέα χορωδιακών συνόλων από όλη την Ελλάδα στο ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης

Τα μεγάλα σχέδια του Μουσικού Ομίλου Σύρου

Εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου με στόχο την προβολή τόσο της μουσικής κουλτούρας, όσο και του χορωδιακού δυναμικού της πρωτεύουσας των Κυκλάδων υπόσχονται και για το 2019 τα μέλη του Μουσικού Ομίλου Σύρου.

Ο δραστήριος πολιτιστικός φορέας του νησιού- ένας εκ των «πρωταγωνιστών» του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός» με δύο σημαντικές διοργανώσεις που έχουν αγαπηθεί από κατοίκους και επισκέπτες- παρουσίασε τα μελλοντικά του σχέδια, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στο Ξενοδοχείο «Ερμής».

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Αργυρίου αναφέρθηκε αρχικά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το προηγούμενο έτος, μεταξύ αυτών το χορωδιακό φεστιβάλ του Ιουνίου, το χορωδιακό αφιέρωμα στον Αττίκ και οι συμμετοχές της Μικτής Χορωδίας στη Γιορτή της Μητέρας του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και στα χορωδιακά φεστιβάλ στη Σκάλα Λακωνίας και στο Ναύπλιο.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επόμενα βήματα του Ομίλου. Ο φετινός κύκλος δράσεων θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή της Χορωδίας στην τελετή λήξης του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Inner Wheel «Women for Europe 9», η οποία θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2019, στο Θέατρο Απόλλων.

Πλήθος συμμετοχών στο «ραντεβού» του Ιουνίου

Δώδεκα περίπου χορωδίες από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το φετινό χορωδιακό φεστιβάλ του Μουσικού Ομίλου Σύρου, που επιστρέφει στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (1 & 2 Ιουνίου). Όπως τόνισε ο κ. Αργυρίου, το εν λόγω φεστιβάλ εκτός από μία ευκαιρία ανάδειξης του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου της Σύρου σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί επίσης μια τονωτική οικονομική ένεση για το νησί, το οποίο επισκέπτονται στις αρχές κάθε καλοκαιριού περίπου 500 άτομα. Υπενθυμίζεται πως τα τρία τελευταία χρόνια, ο Όμιλος καθιέρωσε τη συμμετοχή κι άλλων τοπικών χορωδιακών συνόλων στις διήμερες εκδηλώσεις. Έως και σήμερα έχουν λάβει μέρος η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, η Μικτή πολυφωνική χορωδία της Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης και η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Αυτή τη χρονιά, το «παρών» θα δώσουν η Παιδική Χορωδία του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» υπό τη διεύθυνση της Έλμας Ξανθάκη και η Παιδική Χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ρούσσου. Ανάμεσα στα 12 σύνολα που θα εμφανιστούν ενώπιον του Συριανού κοινού θα είναι και χορωδίες άλλων νησιών των Κυκλάδων, όπως η Τήνος και η Μύκονος.

Σημαντικό σταθμό στη λαμπρή πορεία του Μουσικού Ομίλου Σύρου θα αποτελέσει και το φετινό χορωδιακό αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης με τιμώμενο πρόσωπο τον συνθέτη Γιώργο Κατσαρό. Τη Μικτή Χορωδία θα πλαισιώσουν η Λένα Αλκαίου και ο Νικόλας Καραγκιαούρης.

Τέλος, ο Μουσικός Όμιλος θα συμμετέχει ενεργά στην αναβίωση της Ναυτικής Ομάδας στη Σύρο, ερμηνεύοντας τραγούδια μέσα σε πλωτό, καθώς και στο Sunset Concert του Πίτερ Τιμπόρις στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αιγαίου.

Αμέσως μετά την κοπή της πίτας, η Μικτή Χορωδία του Ομίλου παρουσίασε μερικά τραγούδια, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα από τον κ. Πέτρο Παλαιολόγο.