Διάλογος με την Ιστορία του Ρεμπέτικου στη Σύρο

  • Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2019 - 14:26

Τoν Μάρτιο, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ κάνουν ένα ταξίδι-αναδρομή στην ιστορία του ρεμπέτικου και για πρώτη φορά ταξιδεύουν στη Σύρο, γενέτειρα του σπουδαίου Μάρκου Βαμβακάρη.

Μουσικοί, ακαδημαϊκοί, αλλά και τεχνίτες μουσικών οργάνων συζητούν για τις ρίζες και την επιρροή που άσκησε το ρεμπέτικο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, την κοινωνιολογική του αξία, την αργοπορημένη απενοχοποίησή του, καθώς και τα πολιτισμικά στοιχεία που μετέφερε από άκρη σ’ άκρη του πλανήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, στη Σύρο. Στους Διαλόγους συμμετέχουν οι:

- Δημήτρης Μυστακίδης, Μουσικός – Ε.ΔΙ.Π Σχολής Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

- Γιώργος Κοκκώνης, Αναπληρωτής Kαθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

- Κάρολος Τσακιριάν, Οργανοποιός

- Τάνυα-Βεανούς Τσακιριάν, Οργανοποιός

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό συντονίζει η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους συνεργάτες τους, αλλά και το μουσικό σύνολο των μαθητών και καθηγητών της συριανής σχολής Εν Χορδαίς & Οργάνοις (Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή) που θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία του ρεμπέτικου.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.

Για τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, το ΙΣΝ δίνει τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς στη Σύρο και επιστροφής. Για την απαραίτητη δήλωση συμμετοχής καθώς και πληροφορίες για τα δρομολόγια μεταφοράς πατήστε εδώ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

 Λίγα Λόγια για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.8 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.400 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Μέσα από τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει να παρουσιάζει ανθρώπους που με το έργο, τη δράση, το λόγο τους εμπνέουν, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό χώρο, ενδεχομένως και χώρα, ο καθένας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο του ΙΣΝ επισκεφθείτε το www.SNF.org